NMBS Treinstation - Diest

  •  
    Beeld: Infrabel
  •  
    Beeld: Infrabel
Prev Next
Description 

In het station van Diest voert Franki Construct de vernieuwingswerken aan de perrons uit. Het station wordt integraal toegankelijk, dankzij hogere perrons en een nieuwe voetgangersbrug met een lift naar elk perron. De werken duren tot het najaar van 2025. Tot dan komt er in Diest een tijdelijk perron 4 dat in december 2023 in dienst werd genomen. NMBS en Infrabel investeren samen 9,5 miljoen euro in de vernieuwing van het station.

De perrons worden met bijna een halve meter verhoogd. Reizigers zullen daardoor makkelijker in en uit de trein kunnen stappen. Verder krijgen de perrons een volledige make-over: ze worden overdekt met luifels, er komen nieuwe schuilhuisjes, LED-verlichting en geleidelijnen voor blinden en slechtzienden. Perron 1 wordt in de richting van de autoparking verlengd.

Ter hoogte van de autoparking komt er een nieuwe voetgangersbrug. Het gaat om een overdekte brug, met een lift en een trap naar elk perron. Van zodra deze klaar is, zal de huidige voetgangersbrug worden afgebroken.

De bestaande onderdoorgang zal worden vernieuwd. Ter hoogte van de Fort Leopoldlaan komt ook een nieuwe fietsparking en een K&R-zone.

De werken aan de perrons worden gefaseerd uitgevoerd. Zo blijft de hinder voor de reizigers en het treinverkeer zoveel mogelijk beperkt.

Depuis 1998, Franki Construct appartient à Willemen Groep, le plus grand groupe familial de construction en Belgique.

 
emplacement 

Détails du projet

Entrepreneur
Stationsplein 1, Diest, Vlaams Brabant, Belgique
Maître(s) d'ouvrage 
Infrabel
Montant 
€9.500.000
Délai
2 ans 2 mois
Début des travaux
10-2023
Fin des travaux
12-2025