Vervanging geluidsschermen R0 - Beersel-Drogenbos

  • Grondplan werken
     
    Grondplan werken
Prev Next
Description 

Op de ring rond Brussel (R0) van Woutersbrakel tot Drogenbos maakte de verouderde snelwegverlichting plaats voor energiezuinige ledverlichting. De stalen vangrails werden vervangen door betonnen stootbanden. Willemen Infra plaatste over een afstand van 3,6 km nieuwe geluidsschermen.

De oude schermen werden afgebroken en er werden ook schermen geplaatst op locaties waar er voorheen nog geen schermen stonden. De nieuwe, betonnen schermen zijn een stuk hoger en werden over een langere afstand geplaatst. De ingrepen zorgen ervoor dat het omgevingslawaai vermindert en de leefbaarheid van de omgeving verbetert. Er werd bovendien gebruik gemaakt van een nieuw type geluidsschermen. Het plaatsen van de geluidsschermen werd gecombineerd met het onderhoud van een aantal groenzones langs de R0.

De sterkte van Willemen Infra bij dergelijke projecten is dat het zo goed als alles in eigen beheer uitvoert. Voor alle werken heeft Willemen Infra eigen personeel en machines. Ook de geluidsschermen plaatst het volledig zelf. 

Willemen Infra a vu le jour le 1er juillet 2018 de la fusion entre Aswebo, Aannemingen Van Wellen et le département infra de Kumpen et est l'un des principaux constructeurs de routes et fabricants d'asphalte et de béton.

 
emplacement 

Détails du projet

Entrepreneur
R0, Drogenbos, Vlaams Brabant, Belgique
R0, Vlaams Brabant, Belgique
Maître(s) d'ouvrage 
Agentschap Wegen en Verkeer - Vlaams Brabant
Montant 
€7.100.000
Délai
10 mois
Début des travaux
05-2019
Fin des travaux
03-2020