Willemen Groep behaalt 7e VCDO en nominatie voor Voka Prijs Duurzaam Ondernemen

Prev Next

Willemen Groep heeft als toonaangevend bouwbedrijf haar toewijding aan duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid bevestigd. De VCDO evaluatiecommissie van Voka KvK Mechelen-Kempen kende ons voor het zevende jaar op rij het VCDO-certificaat (Voka Charter Duurzaam Ondernemen) toe. En wat meer is, we zijn erkend als kandidaat voor de SDG Ambassador-status én zijn één van de drie genomineerden voor de Voka Prijs Duurzaam Ondernemen.

We waren gisteren met maar liefst 50 bedrijven uit de regio Mechelen-Kempen die het charter in ontvangst mochten nemen. Deze erkenning onderstreept onze gezamenlijke inzet voor duurzaamheid en milieuverantwoordelijkheid. Het VCDO-charter, uitgereikt door Voka, erkent de inzet van bedrijven voor duurzaam ondernemen op het gebied van milieu, sociaal engagement en economische levensvatbaarheid. De bedrijven hebben samen 750 acties ondernomen zoals het verminderen van hun CO2-uitstoot, het monitoren van hun energie en het vergroenen van hun transport. "Deze ondernemingen sturen een belangrijk signaal de wereld in. Bedrijven zijn een deel van de oplossing, niet het probleem", zegt Tom Laveren, gedelegeerd bestuurder van Voka Mechelen-Kempen.

Nominatie VOKA Prijs Duurzaam Ondernemen

We zijn ook verheugd om aan te kondigen dat we genomineerd zijn voor de 'Voka Prijs Duurzaam Ondernemen 2024'. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens het gala op 26 september. Onze nominatie is een erkenning van de duurzame acties die we in 2023 hebben ondernomen rond SDG 3 (goede gezondheid en welzijn), SDG 9 (industrie, innovatie en infrastructuur), SGD 11 (duurzame steden en gemeenschappen), SDG 13 (klimaatactie) en SDG 17 (partnerschap om doelstellingen te bereiken).

De nominatie is een mooie erkenning van ons blijvend streven naar een duurzame toekomst en onze ambitie om onze positie als koploper in duurzaam ondernemen verder te versterken.

Kandidaat SDG-Ambassador

We zijn niet alleen trots op ons zevende VCDO-certificaat en onze nominatie, maar ook dat we erkend zijn als één van de kanidadten voor de SDG Ambassador-status. In oktober 2020 behaalden we al het UNITAR-certificaat SDG Pioneer en vorig jaar gingen nog een stap verder en werden we SDG Champion, SDG Ambassador gaat nog een stap verder en is een erkenning voor onze continue inspanningen op het gebied van de 17 duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG's) van de Verenigde Naties.

Om de titel van SDG Ambassador te verdienen moet je onder andere zes keer het VCDO behalen, inspanningen leveren inzake due diligence, mensenrechten, rapportering en CO2-reductie. Verder moet het duurzaamheidsbeleid verankerd zijn in de bedrijfsvoering en moeten we ook maatschappelijke impact én leiderschap op het vlak van duurzaamheid kunnen aantonen.

7 juni, 2024 - 16:15

WILLEMEN GROEP hecht veel belang aan een goede service en klanttevredenheid. Daarom kunnen onze klanten beroep doen op W-CARE.

Willemen Infra is een toonaangevende, Belgische wegenbouwer met een regionale aanwezigheid in zowel Vlaanderen als Wallonië. Een belangrijke troef is dat we alle aspecten van het bouwproces in eigen beheer hebben. Bovendien schuwt ons team van 1.000 goed opgeleide en ervaren medewerkers weekend- noch nachtwerk om opdrachten tijdig af te werken. Daarnaast zijn we dankzij onze eigen COPRO-gecertificeerde productie- en recyclagesites één van de belangrijkste producenten voor asfalt en wegenisbeton.

logo Sanitechniek

Sanitechniek PVBA werd opgericht in 1984 en na de uitbreiding van onze activiteiten werd in 1987 Sanitechniek NV opgericht. Sinds 1999 behoort Sanitechniek tot de Willemen Groep, de grootste familiale bouwonderneming van België. Ons team bestaat uit 50 gemotiveerde medewerkers.

Willemen Real Estate is de afdeling projectontwikkeling binnen de Willemen Groep.

Franki behoort sinds 1998 tot de Willemen Groep en is gespecialiseerd in de bouw en renovatie van gebouwen en in de burgerlijke bouwkunde.

Cosimco is gespecialiseerd in huisvesting voor bedrijven, utiliteitsbouw en collectieve huisvesting en behoort sinds 2005 tot de Willemen Groep.

Franki Construct is gespecialiseerd in de burgerlijke bouwkunde en de (zware) industriebouw en behoort sinds 1998 tot de Willemen Groep.

Willemen Construct is op 1 juli 2018 ontstaan uit de fusie tussen Willemen General Contractor en de bouwafdeling van Kumpen.