Werken bij Willemen Groep

Om te bouwen hebben we onze mensen nodig. Daarmee bedoelen we de eigen 2.100 medewerkers op onze werven en in onze kantoren die dag in dag uit in het beste van zichzelf geven, maar ook de vele duizenden medewerkers van onze onderaannemers en andere bouwpartners. Ook hen beschouwen we als een deel van onze bouwfamilie.

We menen dat we vandaag op deze schaarse arbeidsmarkt als familiale bouwgroep die zeer sterk vanuit de gedeelde waarden werkt, toch het verschil kunnen maken. Dit niet enkel door de projecten en groeimogelijkheden, maar zeker ook omdat we een thuis bieden. Onze betrokkenheid proberen we ook aan de maatschappij terug te geven. Daar nemen we graag verantwoordelijkheid op om samen met andere partners te werken aan langetermijngroei.

Ben je gepassioneerd door de bouwsector en wil je samen met ons aan de rest van de wereld laten zien waartoe we in staat zijn? Bekijk dan zeker onze vacatures.
 

Onze grootste troef zijn de gemotiveerde medewerkers die onze bouwprojecten in goede banen leiden. Hun tevredenheid is ons hoogste kwaliteitslabel.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Veilig bouwen

Onze veiligheidsambitie is onze medewerkers, onderaannemers, leveranciers, partners elke dag opnieuw veilig thuis te laten komen. Elk ongeval is er één te veel. Daarom stellen we onder het motto ‘Go For Zero’,  ‘On The Road To Safety’ (BL Infra) en 'Safe Forward' alles in het werk om (arbeids)ongevallen te voorkomen.

We werken vanuit een geïntegreerd Kwaliteits-, Veiligheids- en Milieubeleid (KVM), over alle bedrijven heen. Met onze KVM-app voor de melding van onveilige omstandigheden kunnen we kort op de bal spelen. Want elk (bijna-)ongeval moet gemeld worden.

Jaarlijks organiseren we een opleidingsdag voor onze bouwvakkers en onze wegenwerkers waarin verschillende veiligheidsthema’s aan bod komen. Naast de theoretische uitleg oefenen ze ook de praktische toepassing. Onze medewerkers krijgen specifieke vakopleidingen waarin ook aandacht is voor het veiligheidsaspect: vb. aanslaan en tillen van lasten, veilig werken op hoogte, gebruik van blusmiddelen, … Iedere werfleider krijgt jaarlijks een EHBO-opleiding, net als een aangeduid teamlid in iedere ploeg. Op iedere werf is een AED-toestel beschikbaar. Deze keuze heeft al een leven gered op één van onze werven.

welzijn

We helpen onze medewerkers om gezond en fit te blijven. Gezondheid en geluk gaan immers hand in hand. We besteden aandacht aan gezonde voeding op kantoor en werven, moedigen sportactiviteiten aan en hebben aandacht voor ergonomie – ook in thuiswerk. We helpen onze werknemers om over hun geestelijke gezondheid te waken en om een evenwicht te vinden tussen inspanning en ontspanning. We proberen ervoor te zorgen dat de werkdruk haalbaar blijft. Waar mogelijk kunnen onze medewerkers hun werk flexibel inplannen en we bieden uitgebreide mogelijkheden tot tijds- en plaatsonafhankelijk werken. Verder vinden we het heel belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn binnen onze Groep. Ook dat is een voorwaarde voor welzijn!

gezonde medewerkers

We hechten veel belang aan de gezondheid van onze medewerkers. Zo bieden we onze medewerkers ouder dan 50 de mogelijkheid tot een uitgebreid medisch onderzoek om zo tijdig eventuele ziektes op te sporen en begeleiden we rokers om te stoppen met roken. Al onze bedrijfssites zijn binnen én buiten helemaal rookvrij. We stimuleren onze medewerkers om sportiever te zijn, onder meer via een fietsvergoeding, en door douches en kleedruimtes te voorzien. Sinds 2019 werken we ook een programma uit om actief aan te sporen tot (samen) sporten. Een goed voorbeeld hiervan is de BOUWRUN en BATIRUN die we jaarlijks organiseren. 

diversiteit op de werkvloer

Diversiteit op de werkvloer zorgt voor verschillende invalshoeken en stimuleert innovatie, waardoor het een competitief voordeel oplevert. Teams waarin een zekere diversiteit aanwezig is, zorgen voor betere prestaties. Onze Groep telt ongeveer 2.200 medewerkers afkomstig uit 29 verschillende landen verspreid over de ganse wereld. Onze jongste medewerker is 19, onze oudste 72.

Een divers personeelsbestand is belangrijk. We hebben het dan niet alleen over verschillen in geslacht en cultuur, maar ook over bijvoorbeeld leeftijd en kennis. Want net zoals in elke familie is ook in onze familiale bouwgroep iedereen verschillend. Dat is een rijkdom, want als bedrijf halen we veel voordeel uit die diversiteit. Verschillen in cultuur, leeftijd, geslacht en theoretische of praktische scholing bieden een eigen kijk op zaken en manieren van werken. Medewerkers vormen zo een sterk collectief dat in staat is om op verschillende manieren met dezelfde situatie om te gaan.

Verbondenheid

We zien onszelf als één grote familie. Via onze interne communicatie en activiteiten proberen we ook dat gevoel van verbondenheid te doen leven. Dat willen we niet enkel in de bedrijven of hun business lines, maar ook tussen de business lines. Dat werkt immers verrijkend voor iedereen. 
 

Wings helpt onze jongere collega’s zich sneller en beter te integreren binnen onze Groep en een netwerk uit te bouwen over hun afdeling of bedrijfsgrenzen heen. Dat vergroot hun groeikansen binnen onze Groep.


groei

Werken bij Willemen Groep moet aantrekkelijk zijn. Daarom zetten we volop in op een motiverend personeelsbeleid dat onze medewerkers maximaal betrekt bij de vormgeving en zingeving van hun werk. We beseffen dat jobs evolueren en dat medewerkers mee dienen te groeien. Openheid van elk individu voor nieuwe trends en persoonlijke en organisationele wendbaarheid zijn daarbij essentieel. 

(Advanced) Masterclass Bouwmanagement

Een bedrijf kan maar groeien als zijn medewerkers meegroeien. Om die reden werd ruim tien jaar geleden met succes de Willemen Academy opgericht als intern opleidingsinstituut. Sindsdien bieden we onze projectleiders en werfondersteunende ingenieurs onder de noemer Masterclass Bouwmanagement kwalitatief hoogstaande opleidingsprogramma’s aan. 

Wings

De netwerkgroep Willemen Intercompany Network for a Great Start - kortweg Wings - binnen de organisatie helpt onze jongere collega’s zich sneller en beter te integreren binnen onze Groep en een netwerk uit te bouwen over hun afdeling of bedrijfsgrenzen heen. Dat vergroot hun groeikansen binnen onze Groep. Met andere woorden: Wings geeft onze jongeren vleugels. 

YOUCA / YOUTHSTART

Daarnaast steunen we ook externe initiatieven met een focus op opleiding. Zo nemen we elk jaar opnieuw deel aan de YOUCA Action Day. Tijdens die dag gaan 15.000 leerlingen tussen 15 en 18 jaar oud aan de slag bij bedrijven. Hun dagloon gaat integraal naar projecten die jongeren in het buitenland onderwijskansen geven. Ook YouthStart is een organisatie die we voluit steunen. Deze non-profitorganisatie wakkert de ondernemingszin aan bij kanszoekende jongeren tussen 16 en 30 jaar oud en geeft hen kansen om hun ambities waar te maken.

Interesse om deel uit te maken van ons team? Bekijk onze vacatures.

Vind een job op je lijf geschreven via onze Carrièreoriëntatietool
Deze tool werd speciaal ontwikkeld om bouwkundige talenten te ontdekken en te oriënteren. Doe de test en ontdek welke 3 jobs binnen Willemen Groep het best bij jou passen!
 

video 

Beroepenfilm wegenwerker

Beroepenfilm calculator

Travailler au sein du Willemen