•  

  Deze kaart geeft u een overzicht van de projecten die Willemen Groep in een recent verleden heeft uitgevoerd en waar we vandaag aan het werk zijn. De groene speldjes zijn onze referenties, de rode onze projecten in uitvoering. Gebruik de filter om zelf een selectie te maken.

 •  

  Op een site van 53 hectare in de haven van Tanger bouwt Willemen Groep voor het Nederlandse APM Terminals aan een gloednieuwe containerterminal met een kaailengte van 1,2 kilometer. Het wordt de allereerste geautomatiseerde containerterminal in Afrika, maar ook een van de meest technisch geavanceerde terminals ter wereld. Een team van 80 mensen leidt het project ter plaatse in goede banen. Volg de werken dagelijks op via de webcam.

 •  

  De nieuwe Koningin Elisabethzaal in Antwerpen opende eind november 2016 haar deuren. De zaal ligt prachtig ingebed in het prestigieuze hightech complex, het Elisabeth Center Antwerp, het nieuwe congres- en concertcentrum in hartje Antwerpen, naast ZOO Antwerpen. De Elisabethzaal scoort fantastisch op het vlak van akoestiek en techniek. Samen met Heymans Bouw België en Verstraete Vanhecke was Willemen de afgelopen 2,5 jaar verantwoordelijk voor het bouwwerk.

 •  

  Willemen was vlak voor de start van het nieuwe voetbalseizoen 2016-2017 klaar met de tweede fase van de vernieuwing van het stadion van eersteklasser KV Mechelen. We zijn er in geslaagd om de werken in sneltreintempo uit te voeren. Dat was ook al zo tijdens fase 1, waarin op een periode van drie maanden de ganse tribune met 5.000 staan- en 2.120 zitplaatsen, een fanshop, fitness en kantines aan de lange zijde van het veld werd opgetrokken. De tribune achter het doel (met ook loges, skyboxen, een kinderdagverblijf en kantoren) werd bovengronds in een tijdspanne van amper vier maanden gerealiseerd. Om dat doel te bereiken, werd zes dagen op zeven de klok rond gewerkt.

 •  

  Aswebo heeft tijdens de zomer van 2015 startbaan 07R/25L op onze nationale luchthaven gerenoveerd. De renovatie drong zich op om de veilige en efficiënte werking van de start- en landingsbanen te verzekeren. Het ging om grootschalige renovatiewerken, de bovenste asfaltlagen van 12 centimeter dikte werden helemaal vernieuwd. Daarnaast werden ook de verharde bermen langs de startbaan en de afwatering van de baan tot op de fundering afgebroken en opnieuw aangelegd. Ook de riolering van de startbaan werd gerenoveerd.

WILLEMEN GROEP is vandaag de grootste familiale Belgische bouwgroep. De uitbouw van de groep raakte tijdens de vierde generatie in een stroomversnelling, o.a. met de overname van aannemingsbedrijven als Franki (1998), Cosimco (2005), Groep De Waal (2005) en wegenbouwers Aswebo (2011) en Aannemingen Van Wellen (2014). Kumpen (sinds 2011 voor 50% deel van de groep) wordt dit jaar helemaal geïntegreerd.

Bouwen aan de toekomst... vergt niet alleen moed en doorzettingsvermogen, maar ook de kritische geest om voortdurend al het bestaande in vraag te stellen, te herdenken en opnieuw op te bouwen op basis van veranderende noden en behoeften in de markt en in de samenleving. De verandering is de uitdaging, de uitdaging is de verandering. WILLEMEN GROEP maakt er een erezaak van om elk project met de hoogste zorg af te werken.

Het doel van WILLEMEN GROEP is om bouwprojecten te realiseren en tijdig op te leveren volgens de wensen van de klant en dit op een gecontroleerde wijze zowel op het vlak van kwaliteit, veiligheid als milieu. Wij steunen hiervoor op gemotiveerde medewerkers, jarenlange knowhow en de nieuwste technologieën.

MVO

Respect is een van de bedrijfswaarden van WILLEMEN GROEP. Om die reden vinden we het als groep belangrijk om onze maatschappelijke verantwoordelijkheid op te nemen. Dit vertalen we in respect naar Mens, Maatschappij en Milieu. Benieuwd op welke manier Willemen Groep zich maatschappelijk engageert?

Zowel in binnen- als buitenland houdt WILLEMEN GROEP er een stevig groeitempo op na. We zijn dan ook voortdurend op zoek naar nieuw talent met ambitie om de organisatie te versterken. Er wordt daarbij veel belang gehecht aan individuele ontplooiing, gecombineerd met grote betrokkenheid en waardering voor de geleverde prestaties. Uiteraard in een veilige omgeving. Wij houden van een no-nonsense bedrijfscultuur met veel zin voor initiatief en ondernemerschap.

Current