•  

  Deze kaart geeft u een overzicht van de projecten die Willemen Groep in een recent verleden heeft uitgevoerd en waar we vandaag aan het werk zijn. De groene speldjes zijn onze referenties, de rode onze projecten in uitvoering. Gebruik de filter om zelf een selectie te maken.

 •  

  Op een site van 53 hectare in de haven van Tanger bouwt Willemen Groep voor het Nederlandse APM Terminals aan een gloednieuwe containerterminal met een kaailengte van 1,2 kilometer. Het wordt de allereerste geautomatiseerde containerterminal in Afrika, maar ook een van de meest technisch geavanceerde terminals ter wereld. Een team van 80 mensen leidt het project ter plaatse in goede banen. Volg de werken dagelijks op via de webcam.

 •  

  De nieuwe Koningin Elisabethzaal in Antwerpen opende eind november 2016 haar deuren. De zaal ligt prachtig ingebed in het prestigieuze hightech complex, het Elisabeth Center Antwerp, het nieuwe congres- en concertcentrum in hartje Antwerpen, naast ZOO Antwerpen. De Elisabethzaal scoort fantastisch op het vlak van akoestiek en techniek. Samen met Heymans Bouw België en Verstraete Vanhecke was Willemen de afgelopen 2,5 jaar verantwoordelijk voor het bouwwerk.

 •  

  Willemen was vlak voor de start van het nieuwe voetbalseizoen 2016-2017 klaar met de tweede fase van de vernieuwing van het stadion van eersteklasser KV Mechelen. We zijn er in geslaagd om de werken in sneltreintempo uit te voeren. Dat was ook al zo tijdens fase 1, waarin op een periode van drie maanden de ganse tribune met 5.000 staan- en 2.120 zitplaatsen, een fanshop, fitness en kantines aan de lange zijde van het veld werd opgetrokken. De tribune achter het doel (met ook loges, skyboxen, een kinderdagverblijf en kantoren) werd bovengronds in een tijdspanne van amper vier maanden gerealiseerd. Om dat doel te bereiken, werd zes dagen op zeven de klok rond gewerkt.

 •  

  Aswebo heeft tijdens de zomer van 2015 startbaan 07R/25L op onze nationale luchthaven gerenoveerd. De renovatie drong zich op om de veilige en efficiënte werking van de start- en landingsbanen te verzekeren. Het ging om grootschalige renovatiewerken, de bovenste asfaltlagen van 12 centimeter dikte werden helemaal vernieuwd. Daarnaast werden ook de verharde bermen langs de startbaan en de afwatering van de baan tot op de fundering afgebroken en opnieuw aangelegd. Ook de riolering van de startbaan werd gerenoveerd.

WILLEMEN GROEP is vandaag een van de grootste familiale Belgische bouwgroepen. De uitbouw van de groep raakte tijdens de vierde generatie in een stroomversnelling, onder andere met de overname van aannemingsbedrijven als Franki (1998), Cosimco (2005), Groep De Waal (2005) en wegenbouwers Aswebo (2011) en Aannemingen Van Wellen (2014). Op 1 juli 2018 zijn Willemen General Contractor en de bouwafdeling van Kumpen gefuseerd tot Willemen Construct. Op gelijkaardige manier smolten Aswebo en Aannemingen Van Wellen samen met de infra-afdeling van Kumpen tot Willemen Infra.

Bouwen aan de toekomst vraagt niet alleen moed en doorzettingsvermogen, maar ook de kritische geest om voortdurend al het bestaande in vraag te stellen, te herdenken en opnieuw op te bouwen. Om de uitzichten van morgen mee vorm te geven, brengt WILLEMEN GROEP samen met u competenties en kennis bij elkaar in enthousiaste teams die op unieke manier samenwerken om tot de beste resultaten te komen.

KVM is een belangrijke afdeling om onze dagelijkse werking in goede banen te leiden. De bouw- en wegenindustrie zijn gevaarlijke sectoren waar we met een veelvuldigheid aan machines en materialen werken. Om die reden is het onze prioriteit om de lat zo hoog mogelijk te leggen op vlak van Kwaliteit, Veiligheid en Milieu.

MVO

Als een van de grootste familiale bouwgroepen in België vinden we het onze plicht om via ons professionele doen en laten bij te dragen aan een duurzame, kwalitatieve samenleving en wereld. En ook onze medewerkers geven aan dat ze het belangrijk vinden om dit engagement mee op te nemen. Allemaal samen leverden we de voorbije jaren tal van inspanningen om de impact van onze activiteiten op het milieu te verbeteren. Maar we willen nog meer doen.

Zowel in binnen- als buitenland houdt WILLEMEN GROEP er een stevig groeitempo op na. We zijn dan ook voortdurend op zoek naar nieuw talent met ambitie om de organisatie te versterken. Er wordt daarbij veel belang gehecht aan individuele ontplooiing, gecombineerd met grote betrokkenheid en waardering voor de geleverde prestaties. Uiteraard in een veilige omgeving. Wij houden van een no-nonsense bedrijfscultuur met veel zin voor initiatief en ondernemerschap.

Current