•  

  Het komende decennium wordt de Coronmeusesite in Luik omgetoverd tot de grootste ecowijk van ons land. Samen met CIT Blaton en Jan De Nul zijn we in oktober 2021 gestart met de bouw van Rives Ardentes, een nieuwe duurzame wijk van 25 hectare langs de oevers van de Maas met woningen, handelszaken, horeca, kantoren en een woonzorgcentrum. In totaal komen er 1.325 laagenergie- en passieve woonunits (appartementen, eengezinswoningen, cohousingunits en kangoeroewoningen) in deze ‘woonwijk van de toekomst’. Tijdens de eerste fase van de werken worden ook 20 handelszaken ingericht, waaronder meerdere horecazaken.

 •  

  De Vlaamse Waterweg staat voor de uitdaging de 62 bruggen over het Albertkanaal vóór 2022 te verhogen tot een doorvaarthoogte van 9,10 m. De meest complexe bruggen – 15 in totaal – zijn gebundeld in twee aparte PPS-projecten, waarbij de bruggen in een DBFM-formule worden herbouwd. Beide PPS-dossiers werden gegund aan een consortium rond onze groep. We staan de komende 30 jaar ook in voor het onderhoud van de bruggen. 

 •  

  Het komende decennium bouwen we mee aan de grootste opdracht ooit op vlak van openbare werken in Vlaanderen: de Antwerpse Oosterweelverbinding. Willemen Infra en Franki Construct maken deel uit van TM ROCO, die zich onder meer zal ontfermen over de realisatie van de kanaaltunnels en de aanleg van de nieuwe R1 Noord en R1 Oost op Rechteroever.

 •  

  Willemen Infra zorgde samen met Aertssen Group – in opdracht van de Luchthavenontwikkelings-maatschappij (LOM) – voor een complete renovatie van de start- en landingsbaan van de luchthaven in Deurne. Daarnaast werd er ook nieuwe riolering en afwatering voorzien. Omdat de luchthaven maar over één start- en landstrook beschikt, moest de renovatie in een zeer korte tijdspanne uitgevoerd worden.

 •  

  In het toekomstige Mediapark aan de Reyerslaan in Brussel, bouwen we het nieuwe gebouw voor de Vlaamse publieke omroep VRT. Dat nieuwe VRT-huis van 65.000 m² wordt een compact en veelzijdig gebouw van twee gestapelde volumes. De basis is een achthoekig volume met een ruime lobby, een eventruimte, een bedrijfsrestaurant, logistieke werkruimtes met laad- en loszones en drie grote televisiestudio’s. Daarbovenop komt het tweede volume met in totaal drie verdiepingen. Elke verdieping bestaat uit een ruime werkvloer van 87 m x 87 m.

Wij bouwen iedere dag opnieuw aan een betere wereld. Of het nu gaat om een duurzaam bouwproject of een infrastructuurproject, van het ontwerp over de bouw en financiering tot en met het onderhoud zijn de bedrijven uit onze Groep een solide partner. Dankzij de onderlinge complementariteit kunnen we samen zelfs de meest complexe opdrachten aan. We zijn als aannemer graag een partner die in team het project vorm geeft, optimaliseert en realiseert tot ieders voldoening. Daarbij trekken we voluit de kaart van innovatie, digitalisering en duurzaamheid. De focus in uitvoering ligt op kwaliteit, veiligheid en efficiëntie.

Om de uitzichten van morgen vorm te geven, brengt onze Groep competenties en kennis bij elkaar in enthousiaste teams die op een unieke manier samenwerken. We starten altijd vanuit een totaalvisie op nieuwe projecten en stellen bij al onze activiteiten de klant, de dienstverleners en onze medewerkers centraal. Zij vormen immers het menselijk kapitaal dat het verschil maakt. Onze 5 bedrijfswaarden vormen daarbij de leidraad. Het zijn de fundamenten van ons denken en handelen.

Kwaliteit kan je beschrijven en borgen in dagelijkse processen. Het blijft een werk dat nooit af is en het vraagt continue aandacht en continue verbetering. Vanuit ons ISO 9001-gecertificeerd kwaliteitsmanagementsysteem bewaken we deze processen. De verantwoordelijkheid berust bij elke werknemer, maar de coördinatie gebeurt door ons KVM-team (Kwaliteit, Veiligheid, Milieu). Onze veiligheidsambitie is onze medewerkers, onderaannemers, leveranciers, partners elke dag opnieuw veilig thuis te laten komen. Elk ongeval is er één te veel.

Als familiale bouwgroep met een lange traditie en een verre horizon nemen we onze verantwoordelijkheid op om de positieve impact en de waardecreatie van onze bedrijfsactiviteiten te verhogen door de milieuimpact en de ecologische voetafdruk van onze bedrijfsvoering te beperken.

Om te bouwen hebben we onze mensen nodig. Daarmee bedoelen we de eigen 2.100 medewerkers op onze werven en in onze kantoren die dag in dag uit het beste van zichzelf geven, maar ook de vele duizenden medewerkers van onze onderaannemers en andere bouwpartners. Ook hen beschouwen we als een deel van onze bouwfamilie. Ben je gepassioneerd door de bouwsector en wil je samen met ons aan de rest van de wereld laten zien waartoe we in staat zijn? Bekijk dan zeker onze vacatures.