Activiteiten

 

Willemen Groep biedt totaaloplossingen voor uw bouw- of renovatieproject. Vanaf de eerste dag bekijken we samen met u hoe we uw project het best aanpakken. Een goede analyse, planning en communicatie zijn fundamenteel voor het vlot verloop van een bouwproces. Als bouwpartner streven we steeds naar de hoogst mogelijke kwaliteit binnen het vooropgestelde budget. We mogen dan alle nodige erkenningen en certificaten in ons bezit hebben, de uitvoering op de bouwwerf is de enige getuige van ons vakmanschap.

Tijdens elke beslissende fase, of het nu gaat om het voortraject, het ontwerp, de uitvoering, de opleveringsfase of de nazorg, zijn we altijd een gewaardeerde partner voor opdrachtgever, architect, studiebureaus en andere stakeholders.

 

De constructie van grote en complexe burgerlijke bouwprojecten zoals bruggen, viaducten, tunnels en kaaimuren beschouwen we telkens weer als een unieke uitdaging. Dankzij onze expertise en jarenlange ervaring maken wij van elk bouwproject een succes. Deze kennis passen we nu toe in nieuwe bouwsectoren zoals de bouw van warmtekrachtcentrales, wervelbedovens e.a.

 

We staan al jaren bekend als een toonaangevende wegenbouwer en asfaltproducent. We hebben een sterke reputatie op gebied van wegeniswerken: van de aanleg van fietspaden, de herinrichting van dorpskernen, de aanleg van nieuwe wegen, het asfalteren van snelwegen en luchthavens tot en met de communicatie met omwonenden en nutsmaatschappijen. De veiligheid van de weggebruiker en een minimale hinder voor omwonenden en handelaars tijdens wegeniswerken staat steeds voorop. Daarom gebruiken wij technieken die de werksnelheid bevorderen en schuwen onze medewerkers weekend- noch nachtwerk om hun opdracht tijdig af te krijgen.

Naast kwaliteit en veiligheid is onze ecologische voetafdruk ook een essentieel aandachtspunt. We zijn voortdurend op zoek naar duurzamere productiemethodes. Onze asfaltproductieplants zijn daar het bewijs van. We zijn de eerste en voorlopig nog enige asfaltproducent met een geregistreerd asfaltmengsel voor verlaagde temperatuur (AVT). Bovendien draaien al onze centrales op gas.

Aannemer

 

Samen met de aannemingsbedrijven binnen Willemen Groep zorgt Willemen Real Estate over heel België voor de ontwikkeling en uitvoering van kwalitatieve en energievriendelijke appartementsgebouwen en wooncomplexen op mooie locaties en aan aantrekkelijke prijzen. Andere projecten die tot onze scope behoren zijn PPS-projecten en serviceflats. Een klantgerichte aanpak en doorgedreven samenwerking met makelaars zorgen ervoor dat we de eisen en verwachtingen van onze klanten probleemloos kunnen inlossen. Onze medewerkers binnen projectontwikkeling volgen hun dossiers van a tot z op, wat resulteert in een tijdige, kwaliteitsvolle en vlotte afwerking van onze projecten.

 

Integrale projecten zoals bouwteam zitten ook bij Willemen Groep in de lift. Bij projecten in bouwteam zitten wij samen met alle betrokken bouwpartners rond de tafel, waarbij we alle aspecten grondig én gelijktijdig bekijken. Op die manier kunnen we vroegtijdig problemen detecteren of niet haalbare zaken elimineren. Die geïntegreerde aanpak vertaalt zich ook in samenwerkingsverbanden met de overige ondernemingen van de groep, bijvoorbeeld in het kader van DBFMO-of PPS-projecten.

Werken in bouwteam vergt een gigantische dosis knowhow, kennis en flexibiliteit. Onze rol is vooral sturend. Zo kunnen we immers kritisch het volledige bouwproject meebepalen en optimaliseren, en dat tijdens de volledige levenscyclus ervan. Resultaat? Onze klanten krijgen een geoptimaliseerd project, met een juiste afweging tussen kwaliteit, timing, prijs en vooral met minder problemen.

Bouwen aan morgen doe je samen met anderen. Wij omarmen daarom tal van mogelijke samenwerkingsverbanden zoals onderstaande formules. Samen stippelen we een traject uit en delen hierbinnen graag ons vakmanschap en onze kennis.

  • B: Build
  • BF: Build – Finance
  • DB: Design – Build
  • BM: Build – Maintain
  • DBF: Design – Build – Finance
  • DBM: Design – Build – Maintain
  • DBFM: Design – Build – Finance – Maintain
  • DBFMO: Design – Build – Finance – Maintain – Operate
 

Willemen Groep is de laatste jaren in toenemende mate actief in het buitenland: enerzijds om vorm te geven aan onze groeiplannen en anderzijds als antwoord op de stijgende vraag vanuit een aantal opkomende markten. Onze vele indrukwekkende Belgische bouwprojecten zijn ook internationaal niet onopgemerkt gebleven. Bijgevolg krijgen we steeds vaker de vraag om mee te stappen in uitdagende buitenlandse projecten.

Vooral in Centraal- en Oost-Europa, Afrika en het Midden-Oosten willen we onze expertise aanwenden. Onze meerwaarde? Uitstekende knowhow en projectmanagement, gekoppeld aan de inzet van lokale mensen en middelen.

Een prestigieuze internationale referentie is alvast de ambassade die we bouwden in Kinshasa. Het betreft zelfs een dubbele primeur: het is de eerste Belgische ambassade die ook plaats biedt aan Nederlandse en Luxemburgse diplomaten én het eerste passiefgebouw in Centraal-Afrika.

In de haven van Tanger bouwen we op dit moment op een site van 53 hectare aan een nieuwe containerterminal met 1.200 meter kaailengte. Het wordt een van de meest technisch geavanceerde containerterminals ter wereld.