Activiteiten

 

Willemen Groep biedt totaaloplossingen voor uw bouw- of renovatieproject. Vanaf de eerste dag bekijken we samen met u hoe we uw project het best aanpakken. Een goede analyse, planning en communicatie zijn fundamenteel voor het vlot verloop van een bouwproces. Als bouwpartner streven we steeds naar de hoogst mogelijke kwaliteit binnen het vooropgestelde budget. We mogen dan alle nodige erkenningen en certificaten in ons bezit hebben, de uitvoering op de bouwwerf is de enige getuige van ons vakmanschap.

Tijdens elke beslissende fase, of het nu gaat om het voortraject, het ontwerp, de uitvoering, de opleveringsfase of de nazorg, zijn we altijd een gewaardeerde partner voor opdrachtgever, architect, studiebureaus en andere stakeholders.

 

Bij complexe en bijzonder uitdagende burgerlijke bouwprojecten komt het er vooral op aan om oplossingen op maat te bedenken. Viaducten, tunnels, kaaimuren of spoor- en wegbruggen vergen nu eenmaal een grondige dossierkennis en ervaring. Voor dergelijke projecten kunnen we bij Willemen Groep een beroep doen op ons studiebureau dat de meest geschikte en economisch haalbare uitvoeringsmethodes uitwerkt, in nauwe samenwerking met de klant. Naast onze knowhow en technische competentie speelt de ingenieuze en inventieve aanpak van onze ingenieurs eveneens een doorslaggevende rol. Bovendien kunnen we voor civiele werken in combinatie met infrastructuurwerken blindelings vertrouwen op de competentie van onze collega-bedrijven binnen de groep. Zij helpen meezoeken naar de optimale oplossing.

 

Als toonaangevende wegenbouwer en asfalt- en betonproducent voert Willemen Groep een brede waaier aan opdrachten uit: vernieuwen van doortochten, betonneren of asfalteren van snelwegen, bestratings- en rioleringswerken,… Met vijf eigen asfaltcentrales produceren we jaarlijks meer dan 1.000.000 ton asfalt. Onze zes beton- en breekcentrales verspreid over het ganse land vormen bouwafval om tot COPRO-gekeurde puingranulaten. We beschikken bovendien over ons eigen transportbedrijf waarmee we onze werven en centrales bevoorraden.

Onze medewerkers schuwen weekend- noch nachtwerk om hun opdracht tijdig af te werken. Kwaliteit en veiligheid zijn daarbij essentiële aandachtspunten, net als onze ecologische voetafdruk. Voortdurend gaan we op zoek naar efficiëntere en duurzamere productiemethodes. Onze eigen onderzoekscentra en laboratoria vormen daar een onbetwistbare meerwaarde in, net als de nauwe samenwerking met andere aannemingsbedrijven van de groep.

Aannemer

 

Samen met de aannemingsbedrijven binnen Willemen Groep zorgt WILLEMEN REAL ESTATE over heel België voor de ontwikkeling en uitvoering van kwalitatieve en energievriendelijke appartementsgebouwen en wooncomplexen op mooie locaties en aan aantrekkelijke prijzen. Via smart hometechnologie streven we naar het hoogste comfort en trachten we onze kopers volledig te ontzorgen. Naast residentiële projecten hebben we ook PPS- en mixed use-projecten, studenten- en serviceflats in onze portefeuille. Een klantgerichte aanpak en doorgedreven samenwerking met makelaars zijn de sleutel tot succes. Onze medewerkers volgen alle dossiers van A tot Z op, wat resulteert in een tijdige, kwaliteitsvolle en vlotte afwerking van onze projecten. 

 

Samen weten we meer dan alleen. Vanuit die optiek brengt Willemen Groep zijn kennis en expertise graag al in een vroeg stadium in het bouwproject in. Wanneer we samen met de andere bouwpartners grondig én gelijktijdig naar de verschillende aspecten kijken, detecteren we vroegtijdig problemen of zaken die geoptimaliseerd kunnen worden. Zo komen we samen tot technisch haalbare en betaalbare concepten.

Onze bouwteamervaring maakt dat Willemen Groep ook sterk is in de verschillende design & buildformules (DBFMO) en PPS-trajecten. Door de specifieke kennis en ervaring van verschillende bedrijven binnen Willemen Groep samen te brengen, bieden we een geïntegreerd antwoord op maat van iedere uitdaging. En dat niet alleen bouwkundig, maar ook op vlak van langdurig onderhoud en creatieve financieringsoplossingen.

Willemen Groep participeert niet alleen zelf financieel in projecten, maar heeft met Willemen Project Finance ook het nodige netwerk en kennis om vreemd kapitaal aan te trekken. Werken in bouwteam vergt een gigantische dosis knowhow, kennis en flexibiliteit. En laat onze groep hier nu net in uitmunten. Onze rol is vooral sturend. Zo bepalen en optimaliseren we immers kritisch het volledige bouwproject , en dat tijdens de volledige levenscyclus ervan.

 

Onze vele indrukwekkende Belgische bouwprojecten zijn ook internationaal niet onopgemerkt gebleven. Steeds vaker krijgen we de vraag om mee te stappen in uitdagende buitenlandse projecten. Vooral in onze buurlanden, maar ook in Afrika wenden we onze expertise aan. Denk maar aan de ambassade die we bouwden in Kinshasa of de containerterminal in de haven van Tanger. Vanuit onze kantoren in Casablanca zijn we actief als algemeen aannemer met de klemtoon op de industriële bouw. Bij de ontwikkeling van onze buitenlandse projecten werken we nauw samen met lokale partners. Onze meerwaarde? Uitstekende knowhow en projectmanagement, gekoppeld aan de inzet van lokale mensen en middelen.