Luchtbeelden vernieuwing zeedijk Wenduine

Prev Next

Aswebo en Franki Construct werken sinds tweeënhalve maand samen aan de totale renovatie van de zeedijk in Wenduine. De nieuwe dijk moet bescherming bieden tegen superstormen, zoals de Sinterklaasstorm in 2013.  Bovenstaand filmpje toont hoe de werf eruitzag in oktober.

Update van de werken op 13 november 2014:

Op de rotonde wordt momenteel een tweelaagse waterdichting aangebracht. Daarna volgt de afwerking met gietasfalt om tot slot te beginnen met de opbouw voor de verharding.

Het tracé voor de zeewaartse stormmuur wordt uitgezet en de geleidingsbalk wordt gebetonneerd. De secanspalen vanaf de rotonde tot aan de EHBO-post zijn afgewerkt. Sinds 3/11 wordt gewerkt aan het stuk vanaf de EHBO-post tot aan de Manitobahelling. Vanaf 13 november wordt een tweede palenmachine ingezet om een hoger rendement te halen.

De fundering voor de landwaartse stormmuur is volledig gerealiseerd. De uitvoering van de rioleringswerken (door Aswebo) tussen de Rochehelling en de Floorhelling start op 17 november. Verdere voorlopige planning:
• Tussen Floorhelling en Vandenbergehelling: 4/12
• Tussen Vandenbergehelling en Pienshelling: 18/12
• Tussen Pienshelling en Demeyhelling: 26/1/2015
• Tussen Demeyhelling en Van Gansberghelling: 9/2/2015

De werkzone is telkens beperkt tot de zone tussen twee hellingen zodat de toegankelijkheid van de gebouwen gegarandeerd blijft.

Je kan de voortgang van de werken volgen op www.kustveiligheid.be

13 November, 2014 - 16:45