Viaduct B401 in Gent weer open voor verkeer

Prev Next

In Gent is vanmiddag het viaduct B401 naar Gent-Centrum opengesteld voor alle verkeer. De werken zijn 3 dagen vroeger afgerond dan de vooropgestelde einddatum. De B401 is de aftakking van de E17 naar het Gentse stadscentrum en één van de belangrijkste invalswegen naar de stad.

Op 1 juni 2014 is Aswebo gestart met de broodnodige opknapbeurt van het viaduct. De werken werden uitgevoerd in vijf grote fases. Het wegdek en de brugvoegen kregen een grondige opknapbeurt. Daarnaast werd ook de waterdichting vernieuwd. Om de hinder voor de weggebruikers zoveel mogelijk te beperken werd er vooral in de zomermaanden gewerkt. De fase van de werken waarin de B401 volledig afgesloten werd, vond vooral plaats in augustus, traditioneel een verkeersluwere maand en ook na de Gentse Feesten. Gedurende heel de periode werd er 7 dagen op 7 gewerkt op het viaduct.

Voor de veiligheid en het comfort van de weggebruikers was een grondige onderhoudsbeurt nodig. Het viaduct dateert uit de jaren ’70 en er zijn sindsdien slechts enkele lokale herstellingen uitgevoerd, zonder grondig onderhoud.

14 November, 2014 - 17:00