Bouw Campus Zuid Karel de Grote-Hogeschool officieel van start

Prev Next

In Antwerpen is woensdag de symbolische eerste steen gelegd voor de nieuwe campus Zuid van de Karel de Grote-Hogeschool (KdG). De campus verrijst op de terreinen van de voormalige koekjesfabriek van Biscuiterie Parein tegenover het Justitiepaleis en moet vanaf het academiejaar 2016-2017 plaats bieden aan 5.500 studenten en 500 medewerkers.

De belangrijkste delen van het fabriekspand zijn behouden en krijgen een nieuwe bestemming als kantoorruimte, les- of praktijklokaal. Aan de Troonplaats en de Brusselstraat zijn delen gesloopt die worden vervangen door nieuwbouw. Het project omvat naast leslokalen onder meer ook een mediatheek, kantoren, een boekhandel, ondergrondse fietsstallingen voor 1.560 fietsen en 111 parkeerplaatsen. Een centraal binnenplein als hart van de campus zal het geheel licht en lucht geven. Rondom dat plein komen een centrale onthaalruimte, een ruime cafetaria, een leercentrum, een brede waaier aan multi-inzetbare les- en praktijklokalen en meerdere aula’s.

Campus Zuid wordt een duurzaam, energie- en milieubewust gebouw. In het gebouw zelf wordt gezorgd voor flexibel ruimtegebruik, buitengevels worden geïsoleerd en groendaken voorzien. Technieken en installaties zijn opgevat volgens energiezuinige principes (minimale CO2-emissie, maximale energiebesparing en zo veel mogelijk gebruik van hernieuwbare energiebronnen). Het project krijgt het label BREEAM ‘Excellent’.

Campus Zuid zal onderdak bieden aan de opleidingen rond zorgkunde, pedagogie en onderwijs. Ook de centrale hogeschooldiensten en de studentenvoorzieningen (KdG Stuvo) vinden hier hun thuishaven.

13 November, 2014 - 14:00