ICO Windpark - Zeebrugge

Description 

De haven van Zeebrugge beschikt voortaan over het grootste windmolenpark on shore op één site in Vlaanderen. Wij namen onder meer het bouwen van de sokkels van de 11 windturbines voor onze rekening. 

Het park heeft een vermogen van 44 MW aan groene energie die wordt benut door ICO zelf, maar ook door aangemeerde schepen en gebouwen en gezinnen in de buurt. Op termijn moeten ook de 100.000 elektrische wagens die elk jaar per schip in de haven toekomen, met deze stroom opgeladen worden. Met 308 laadpunten in het park voorziet ENGIE het grootste elektrische laadeiland voor voertuigen in ons land. Naast de sokkels voor de windturbines bouwden we ook de werkplatformen voor het opstellen van de kranen waarmee de windmolens werden opgebouwd.

Bij de realisatie van de sokkels plaatsten we de paalfunderingen en stonden we in voor het bemalen en uitgraven van de bouwput en voor het plaatsen van de wachtbuizen en de werkvloer in beton. Per sokkel was maar liefst 500 m³ beton nodig. Die hoeveelheid werd in één dag gestort. De elfde en laatste sokkel werd gebetonneerd op 4 juni 2020. De werkplatformen ter voorbereiding van de eigenlijke opbouw van de windturbines waren in mei al klaar.

De coronacrisis had, net als de bijzonder natte winter, gelukkig maar in beperkte mate een invloed op het vooropgestelde schema. 

Willemen Infra est un constructeur de routes belge de premier plan, avec une présence régionale en Flandre et en Wallonie. Un atout important est que nous contrôlons tous les aspects du processus de construction. En outre, nos 1 000 collaborateurs formés et expérimentés n’hésitent pas à travailler le week-end ou la nuit pour achever leurs missions dans les délais. Par ailleurs, grâce à nos propres sites de production et de recyclage certifiés COPRO, nous sommes l’un des principaux fabricants d’asphalte et de béton de route.

 
emplacement 

Détails du projet

Entrepreneur
Isabellalaan 1, Zeebrugge, Belgique
Maître(s) d'ouvrage 
ICO Windpark, ENGIE Electrabel
Délai
8 mois
Début des travaux
10-2019
Fin des travaux
06-2020