ICO Windpark - Zeebrugge

Description 

De haven van Zeebrugge beschikt voortaan over het grootste windmolenpark on shore op één site in Vlaanderen. Wij namen onder meer het bouwen van de sokkels van de 11 windturbines voor onze rekening. 

Het park heeft een vermogen van 44 MW aan groene energie die wordt benut door ICO zelf, maar ook door aangemeerde schepen en gebouwen en gezinnen in de buurt. Op termijn moeten ook de 100.000 elektrische wagens die elk jaar per schip in de haven toekomen, met deze stroom opgeladen worden. Met 308 laadpunten in het park voorziet ENGIE het grootste elektrische laadeiland voor voertuigen in ons land. Naast de sokkels voor de windturbines bouwden we ook de werkplatformen voor het opstellen van de kranen waarmee de windmolens werden opgebouwd.

Bij de realisatie van de sokkels plaatsten we de paalfunderingen en stonden we in voor het bemalen en uitgraven van de bouwput en voor het plaatsen van de wachtbuizen en de werkvloer in beton. Per sokkel was maar liefst 500 m³ beton nodig. Die hoeveelheid werd in één dag gestort. De elfde en laatste sokkel werd gebetonneerd op 4 juni 2020. De werkplatformen ter voorbereiding van de eigenlijke opbouw van de windturbines waren in mei al klaar.

De coronacrisis had, net als de bijzonder natte winter, gelukkig maar in beperkte mate een invloed op het vooropgestelde schema. 

Willemen Infra is a leading, Belgian road construction company with a regional presence in both Flanders and Wallonia. An important asset is that we have all aspects of the construction process under our own management and thus fully control the execution. Moreover, our team of 1,000 well-trained and experienced employees are willing to work at night and over the weekend to make sure they get everything done in time. In addition, thanks to our own COPRO-certified production and recycling sites, we are one of the leading producers for asphalt and road concrete.

 
location 

Project Details

Contractor
Isabellalaan 1, Zeebrugge, Belgium
Client 
ICO Windpark, ENGIE Electrabel
Construction period
8 months
Start work
10-2019
End of work
06-2020