Antwerpsesteenweg (N70) - Oostakker

Description 

De N70 in Oostakker (Gent) krijgt een facelift van de Herman Teirlinckstraat in Oostakker (Gent) tot aan de bushalte op de grens met Lochristi. Op de rijweg komt een verhoogde middenberm. Zo worden gevaarlijke afslag- en keerbewegingen onmogelijk. Daarnaast scheiden we over het hele traject de fietspaden van de rijweg. Waar dat mogelijk is, komt er tussen de fietspaden en de weg een parkeer- of een groenstrook. Op andere punten komt er een schrikstrook en zal het fietspad iets hoger liggen ten opzichte van de weg. 

De verkeerslichten op de Antwerpsesteenweg (N70) krijgen op de kruispunten met de Groenstraat en de Drieselstraat een conflictvrije regeling. Zo zal de Groenstraat niet langer schuin aantakken op de N70. De straat wordt zo heraangelegd dat ze recht tegenover de Orchideestraat komt te liggen. Dit zal het kruispunt overzichtelijker maken voor gemotoriseerd verkeer. Ook het kruispunt met de Drieselstraat wordt overzichtelijker. We laten de op- en afritten van de R4 afbuigen zodat deze recht tegenover de Drieselstraat komen te liggen. Voetgangers kunnen veilig oversteken op de extra zebrapaden.

Om de hinder voor buurtbewoners, handelaars en doorgaand verkeer te beperken, werken we in verschillende fasen. De eerste 5 fases zullen afgerond zijn voor het bouwverlof van 2022. Deze werken vinden allemaal plaats rondom het kruispunt met de Orchideestraat. Na het bouwverlof, in augustus 2022, wordt dan gestart met werken op de N70 tussen de Orchideestraat en de Herman Teirlinckstraat.

 

Willemen Infra est un constructeur de routes belge de premier plan, avec une présence régionale en Flandre et en Wallonie. Un atout important est que nous contrôlons tous les aspects du processus de construction. En outre, nos 1 000 collaborateurs formés et expérimentés n’hésitent pas à travailler le week-end ou la nuit pour achever leurs missions dans les délais. Par ailleurs, grâce à nos propres sites de production et de recyclage certifiés COPRO, nous sommes l’un des principaux fabricants d’asphalte et de béton de route.

 
emplacement 

Détails du projet

Entrepreneur
Antwerpsesteenweg , Oostakker, Oost-Vlaanderen, Belgique
Maître(s) d'ouvrage 
Agentschap Wegen en Verkeer
Délai
2 ans 3 mois
Début des travaux
04-2022
Fin des travaux
07-2024