Veel belangstelling voor eerstesteenlegging Residentie Statio

Prev Next

Burgemeester van de gemeente Meise Jos Emmerechts heeft samen met Johan Willemen de eerste steen geplaatst van het woonproject Residentie Statio langs de Tramlaan en de Zep in Wolvertem. Residentie Statio telt in totaal 41 appartementen verdeeld over drie gebouwen en is gelegen in een nieuw woonuitbreidingsgebied. Momenteel zijn er nog 25 appartementen beschikbaar met een oppervlakte tussen 63 en 108 vierkante meter en 1 à 3 slaapkamers. 16 appartementen werden al verkocht. Een zestigtal genodigden, waaronder de toekomstige bewoners, waren erbij tijdens de officiële eerstesteenlegging.

De drie gebouwen van Residentie Statio staan op voldoende afstand van elkaar, waardoor elk appartement een goede lichtinval heeft. De meeste appartementen hebben een uitkragend zuidwest georiënteerd terras, afgewerkt met glazen balustrades. De dakterrassen van de penthouses zijn zeer uitgestrekt, de appartementen op het gelijkvloers hebben een tuin. Parkeren kan in de grote ondergrondse parkeergarage en er zijn ook parkeerplaatsen bovengronds.

Het nieuwbouwproject wordt gerealiseerd in een samenwerking tussen Willemen Real Estate en Willemen General Contractor. Johan Willemen: “Bij Willemen Groep staan service, kwaliteit en duurzaamheid voorop. We kiezen ook in dit project voor energiezuinige materialen en een hoogwaardige afwerking. De appartementen tellen 1 tot 3 slaapkamers met gevarieerde oppervlakten, zodat er voor elke woonbehoefte oplossingen op maat zijn. Een gespecialiseerd team zorgt voor efficiënte aanpak tijdens het ontwikkelingsproces en waakt over de uitvoering en timing. Onze dienst klantenbegeleiding staat steeds klaar en vormt tijdens de werken het aanspeekpunt voor kopers.”

Residentie Statio komt recht tegenover het nieuw administratief centrum van de gemeente. “Met de fusie van de gemeenten in 1976 stelde het toenmalige gemeentebestuur van Meise vast dat er nood was aan een nieuwe visie voor de behuizing van haar centrale administratie voor haar inwoners”, vertelt burgemeester Emmerechts. “Begin 2012 keurde de gemeenteraad het ruimtelijk uitvoeringsplan goed voor de ruimte tussen de Stationsstraat, Wilgenlaan en Hoogstraat. De ingebruikname van het gloednieuwe administratief centrum op deze site, heeft duidelijk een impact op het centrumgebeuren van Wolvertem. Residentie Statio past naadloos in het geheel van dit RUP. Ik wens iedereen die meewerkt aan dit project proficiat en een warme welkom aan de toekomstige bewoners.” Het einde van de werkzaamheden is voorzien medio 2016.

Kom langs tijdens de Opendeurdagen van Residentie Statio op vrijdag 10 en zaterdag 11 oktober. Vrijdag openen de deuren om 16.30 uur tot 18 uur, zaterdag bent u welkom vanaf 10 tot 16 uur. Adres is Tramlaan 1 in Wolvertem.

Meer info: www.residentie-statio.be

9 oktober, 2014 - 17:45