CBO Getestraat krijgt eerste steen

‹ Prev Next ›

Aan de Getestraat in Tienen is maandag de eerste steen geplaatst van een sociaal woonproject van achttien appartementen met één slaapkamer. Cosimco startte in november met de bouw. Medio 2019 zullen de woningen in gebruik genomen worden.

Het gaat om een Constructieve Benadering Overheidsopdracht (CBO), wat een publiek-private samenwerking binnen de sociale huisvestingssector inhoudt. In die formule bouwt Cosimco naar eigen ontwerp en op een terrein dat het zelf aanbrengt, telkens in nauwe samenwerking met de plaatselijke huisvestingsmaatschappij. Cosimco volgt hierbij alle voorschriften van de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen (VMSW) en neemt het volledige plaatje voor zijn rekening.

Cosimco heeft al in verschillende steden en gemeenten succesvolle sociale bouwprojecten gerealiseerd, in samenwerking met gespecialiseerde architectenbureaus en alle andere actoren in het bouwproject. Klik hier voor een overzicht (op deze pagina moet je bij 'activiteiten' nog even de filter 'sociale huisvesting' instellen). 

Bekijk de reportage van ROB-tv.
 

20 februari, 2018 - 09:30

Cosimco is gespecialiseerd in huisvesting voor bedrijven, utiliteitsbouw en collectieve huisvesting en behoort sinds 2005 tot de Willemen Groep.