Cosimco en Frisomat bundelen krachten in Marokko

Prev Next

Een focus op industriebouw en een verdere groei in Marokko. Het zijn de grondbeginselen van de kersverse samenwerking tussen Cosimco en Frisomat. "Geen kruisbestuiving is idealer dan die tussen een algemene aannemer en een industriële staalbouwer om de Marokkaanse markt met totaalprojecten te veroveren. We zijn klaar om verder naam te maken in de Marokkaanse bouwsector,” luidt het bij Patrick Dua (afgevaardigd bestuurder Cosimco) en Kris Oorts (CEO Frisomat).

Potentieel aanboren

“Cosimco is sinds 2014 in Marokko actief en heeft er al een reeks mooie projecten gerealiseerd,” steekt Patrick Dua van wal. Gespecialiseerd in de algemene aanneming van productie-, kantoor- en logistieke gebouwen stampte Cosimco al een logistiek centrum voor Danone uit de grond, bouwt het op dit moment mee aan een nieuwe containerterminal in de haven van Tanger en verzorgt het binnenkort de bouw van de Belgische ambassade in Rabat. “En dan is het potentieel van de Marokkaanse markt nog maar net aangeboord. Er wordt vandaag sterk geïnvesteerd”, weet Dua.

Gegeerde prijs-kwaliteitsverhouding

Die positieve trend ervaart ook Frisomat. “Zelf leverden we in Marokko nog maar net een industriële bakkerij af,” gaat Kris Oorts verder. “Als producent van stalen industriegebouwen merken we veel interesse in onze Belgische prijs-kwaliteitsverhouding. Hoge kwaliteit van Belgische bodem tegen een scherpe prijs, dat weet de markt duidelijk te smaken.” Een bedenking die ook Cosimco zich terecht maakt. “Samenwerken met Frisomat spreekt vanuit die visie dan ook voor zich,” aldus Dua.

Sleutel-op-de-deur projecten

Om totaalprojecten te kunnen realiseren, bundelen Cosimco en Frisomat nu de krachten. Enerzijds in de realisatie van de bouw, en anderzijds ondersteunend op vlak van sales, marketing en engineering. “Door ons partnership profiteert de klant van sleutel-op-de-deur projecten,” vertelt Dua.  “Frisomat levert het prefab-gebouw en wij verzorgen als algemeen aannemer de totaaloplossing ter plaatse.”

‘We shelter your business’

“In die samenwerking voelen we ons thuis,” licht Kris Oorts toe. “Frisomat werd groot door haar gebogen hangars, maar intussen doen we veel meer dan dat. De samenwerking met Cosimco in Marokko is daar een mooie illustratie van. En die trend willen we wereldwijd doortrekken.” Naar het motto ‘We shelter your business’ wil Frisomat de activiteit van haar klanten veilig onderbrengen. “Ongeacht hoe klein of groot hun project, in Frisomat moeten klanten een betrouwbare partner kennen.  Samen met Cosimco kunnen we dat beeld in Marokko neerzetten. Daar zijn we van overtuigd.”

OVER FRISOMAT

Frisomat, in 1978 opgericht door Guy Somers, is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en montage van industriële gebouwen in koudgevormd staal. Frisomat telt wereldwijd 14 filialen, talrijke distributeurs en produceert in België, Brazilië en Rusland. Dit internationale netwerk bracht Frisomat al tot in meer dan 100 landen, voor ruim 35.000 staalbouwprojecten.
 

3 oktober, 2017 - 11:30

Cosimco is gespecialiseerd in huisvesting voor bedrijven, utiliteitsbouw en collectieve huisvesting en behoort sinds 2005 tot de Willemen Groep.