Kumpen Renovatietechnieken installeert zwaarste glasvezelliner ooit in één werkgang

Prev Next

Vorige week zijn onze collega’s van Kumpen Renovatietechnieken gestart met het installeren van de nodige liners om het 60 jaar oude transportriool in Vlissingen te renoveren. Afgelopen donderdag installeerden ze de grootste liner die niet alleen 270 meter lang was, maar ook 16,7 ton woog. Daarmee is meteen een dubbel record gevestigd.

Na een voorbereidingsperiode van twee weken volgens de Lean-methode (Lean planning en Daily stand) hebben ze vorige week de eerste twee liners van het project geïnstalleerd. Maandag installeerden ze de eerste Brandenburger liner BB 2.5 die een lengte had van 240 meter en een diameter van 1.200 mm. Donderdag volgde de mastodont onder de liners: over een lengte van 270 meter is deze 16,7 ton zware glasvezelliner in één werkgang met UV-licht uitgehard.

Dankzij de uitstekende samenwerking tussen de uitvoerende partners en de opdrachtgever is de installatie exact volgens planning verlopen. Met fierheid zetten ze dus deze week de installatie van de resterende 5 liners verder.

6 november, 2017 - 12:00

Willemen Construct is op 1 juli 2018 ontstaan uit de fusie tussen Willemen General Contractor en de bouwafdeling van Kumpen.