Startschot voor bouw WZC Roosendaelveld in Mechelen

‹ Prev Next ›

Dinsdag werd het startschot gegeven voor de bouw van het nieuwe woonzorgcentrum Roosendaelveld in Mechelen door Willemen Construct. Burgemeester Bart Somers legde samen met Koen Anciaux en Odette Vercraeye van Zorgbedrijf Rivierenland de eerste steen voor het gebouw dat vlak bij het toekomstige Sint-Maartenziekenhuis wordt opgetrokken.

In het nieuwe woonzorgcentrum dat zich richt op personen met dementie en een psychiatrische problematiek zullen 120 mensen kunnen wonen. Het gebouw is specifiek ontworpen met het oog op kleinschalig genormaliseerd wonen. Naast de individuele kamers van de bewoners bestaan de woningen uit een salon, eetruimte, keuken en een buitenruimte. Iedere bewoner zal kunnen beschikken over een eenpersoonskamer van 23 vierkante meter met privébadkamer. Naast de 15 huizen komt er ook een semi-publieke ontmoetings- en activiteitenruimte, een brasserie en een tuin.

De voorbereidende werken zullen afgerond zijn in november, waarna het gebouw vorm zal krijgen. De uitvoeringstermijn bedraagt 18 maanden, zodat het centrum eind 2020 zijn eerste bewoners zal kunnen verwelkomen. Zorgbedrijf Rivierenland trekt in totaal 28 miljoen euro uit voor de bouw van Roosendaelveld.

8 augustus, 2018 - 15:15

Willemen Construct is op 1 juli 2018 ontstaan uit de fusie tussen Willemen General Contractor en de bouwafdeling van Kumpen.