Tramstelplaats Marconi valt in de prijzen

Prev Next

De Brusselse Federatie voor Stedenbouw (BFS) kende donderdagavond een Gouden Regel toe aan tramstelplaats Marconi. De Gouden Regels belonen opmerkelijke en vernieuwende stedenbouwkundige projecten in Brussel. De tramstelplaats - gebouwd door Franki Construct, Willemen Construct en Willemen Infra - werd in mei 2018 in gebruik genomen door de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB.

Marconi werd gebouwd op de Ruisbroeksesteenweg, op de grens van Ukkel, Vorst en Drogenbos. Het depot telt 27.000 m² en 22 sporen en biedt plaats aan 75 trams. Er is een onderhoudshal voor 10 voertuigen en in het administratieve gebouw hebben 170 medewerkers hun werkplek.

Bij de bouw van Marconi ging veel aandacht naar de architectonische kwaliteit van het gebouw, de integratie in de omgeving en het ecologische aspect. De BSF beloont deze elementen en benadrukt de positieve aspecten op het vlak van stedenbouwkundige inpassing, het wegwerken van een stadskanker en de aanleg van groene ruimtes. Marconi beschikt over het BREEAM-certificaat ‘Very Good’.

 

26 November, 2019 - 10:00

Willemen Infra came into being on 1 July 2018 as a result of the merger between Aswebo, Aannemingen Van Wellen and the infrastructure department of Kumpen and is a leading road builder and asphalt and concrete manufacturer.

Since 1998 Franki Construct has been part of Willemen Groep, the largest family construction group in Belgium.

Willemen Construct came into being on 1 July 2018 as a result of the merger between Willemen General Contractor and the construction department of Kumpen.