Tramstelplaats Marconi valt in de prijzen

Prev Next

De Brusselse Federatie voor Stedenbouw (BFS) kende donderdagavond een Gouden Regel toe aan tramstelplaats Marconi. De Gouden Regels belonen opmerkelijke en vernieuwende stedenbouwkundige projecten in Brussel. De tramstelplaats - gebouwd door Franki Construct, Willemen Construct en Willemen Infra - werd in mei 2018 in gebruik genomen door de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB.

Marconi werd gebouwd op de Ruisbroeksesteenweg, op de grens van Ukkel, Vorst en Drogenbos. Het depot telt 27.000 m² en 22 sporen en biedt plaats aan 75 trams. Er is een onderhoudshal voor 10 voertuigen en in het administratieve gebouw hebben 170 medewerkers hun werkplek.

Bij de bouw van Marconi ging veel aandacht naar de architectonische kwaliteit van het gebouw, de integratie in de omgeving en het ecologische aspect. De BSF beloont deze elementen en benadrukt de positieve aspecten op het vlak van stedenbouwkundige inpassing, het wegwerken van een stadskanker en de aanleg van groene ruimtes. Marconi beschikt over het BREEAM-certificaat ‘Very Good’.

 

26 november, 2019 - 10:00

Willemen Infra is een toonaangevende, Belgische wegenbouwer met een regionale aanwezigheid in zowel Vlaanderen als Wallonië. Een belangrijke troef is dat we alle aspecten van het bouwproces in eigen beheer hebben. Bovendien schuwt ons team van 1.000 goed opgeleide en ervaren medewerkers weekend- noch nachtwerk om opdrachten tijdig af te werken. Daarnaast zijn we dankzij onze eigen COPRO-gecertificeerde productie- en recyclagesites één van de belangrijkste producenten voor asfalt en wegenisbeton.

Franki Construct is gespecialiseerd in de burgerlijke bouwkunde en de (zware) industriebouw en behoort sinds 1998 tot de Willemen Groep.

Willemen Construct is op 1 juli 2018 ontstaan uit de fusie tussen Willemen General Contractor en de bouwafdeling van Kumpen.