Fietssnelweg Kanaalroute Noord - Grimbergen-Vilvoorde

Description 

In opdracht van De Werkvennootschap bouwen we aan een veilige en vlotte fietsverbinding tussen Grimbergen en Vilvoorde. Die verbinding - Kanaalroute Noord - maakt deel uit van de fietsostrade F23 tussen Boom en Brussel.

Het traject langs de N260 tussen de Verbrande Brug in Grimbergen en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest was aan vernieuwing toe. De voorbereidende werken werden eind augustus 2019 aangevat, een maand later zijn de werken van de nutsmaatschappijen gestart. Sinds januari 2020 werken we  aan een gescheiden riolering en krijgt het wegdek een volledig nieuwe opbouw. Allereerst werd de volledige asfaltverharding opgebroken. Daarna voerden we peilingen uit naar de ondergrondse toestand en plaatsten we droogzuigingen om het grondwaterpeil te verlagen. Omwille van de grote diameters en de slechte grondgesteldheid moest de riolering in dit project gefundeerd worden.

Wanneer de werken klaar zijn, beschikken fietsers over een comfortabele en veilige infrastructuur van vier meter breed. Ter hoogte van de industriële laad- en loskades kan er dan veilig gefietst worden via een fietssleuf en twee tunnels. De zones rondom het pad krijgen een groene invulling. Na de werken in Vilvoorde verhuisde de werf richting Grimbergen, waar er een nieuwe fietstunnel komt.

 

Willemen Infra a vu le jour le 1er juillet 2018 de la fusion entre Aswebo, Aannemingen Van Wellen et le département infra de Kumpen et est l'un des principaux constructeurs de routes et fabricants d'asphalte et de béton.

 
emplacement 

Détails du projet

Entrepreneur
Grimbergen, Belgique
Maître(s) d'ouvrage 
De Werkvennootschap
Montant 
€19.600.000
Début des travaux
08-2019