120 collega’s laten auto thuis op Car Free Day

Prev Next

De Car Free Day bij Willemen Groep was een succes. Ondanks het slechte weer lieten ruim 120 medewerkers hun wagen thuis staan en kwamen met de fiets, te voet of met het openbaar vervoer naar het werk. Sommige collega’s spraken af om te carpoolen. Al voor het derde jaar op rij doen verschillende bedrijven uit de groep mee met Car Free Day.

Car Free Day is een initiatief van Taxistop en Bond Beter Leefmilieu en kadert in de Week van de Mobiliteit, die op woensdag 16 september van start ging. Willemen Groep neemt intussen traditiegetrouw deel aan de actie en werkte opnieuw zelf ook een aantal initiatieven uit voor haar medewerkers. Zo kregen medewerkers van Aswebo die naar het werk fietsten een gratis fietsonderhoudsbeurt en kon elke deelnemer een testrit maken met een ‘groene’ wagen.

Ook bij de Mechelse bedrijven was er een gratis fietsonderhoud voor de talrijke fietsers. Hiervoor werd net als vorig jaar samengewerkt met ’t Atelier, een Mechels project in sociale tewerkstelling voor langdurig of laaggeschoolde werklozen. Carpoolers werden verrast met een waardebon voor een gratis carwashbeurt. Alle bedrijven trakteerden de deelnemers ’s middags op een gezonde lunch.

Tussen de deelnemers ook Johan en Tom Willemen. Johan kwam met de fiets naar het werk, Tom nam de trein en stapte in Gent-Sint-Pieters over op de Max Mobiel, een pendelinitiatief van de Stad Gent.

Binnen Willemen Groep namen verschillende bedrijven deel aan Car Free Day; Aswebo in Drongen, Cosimco en Franki Construct in Kontich, Willemen General Contractor, Willemen Real Estate en Sanitechniek in Mechelen en Aannemingen Van Wellen in Kapellen.

Bedankt aan alle deelnemers!

Bekijk alle foto's op onze Facebookpagina.

17 september, 2015 - 16:30