Bouwkroniek werpt architecturale blik op gevangenis Leuze

Prev Next

Bouwkroniek, het weekblad voor bouw en industrie, brengt naar aanleiding van de ingebruikname van de gevangenis in Leuze-en-Hainaut in haar jongste nummer een reportage over de architectuur van het complex. De gevangenis kwam tot stand via een publiek-private samenwerking en werd niet alleen gebouwd, maar ook ontworpen en gefinancierd door het consortium FPR Leuze, waar Willemen deel van uitmaakt. Het staat ook in voor het onderhoud tijdens de komende 25 jaar.

De nieuwe gevangenis in Leuze-en-Hainaut maakt deel uit van een globaal project voor een humaner gevangenisleven dat de re-integratie van de gedetineerden bevordert. Het complex werd op 21 maanden tijd gebouwd op een terrein van 14,47 hectare en is een voorbeeld van een DBFM-project, waarbij de aannemer naast de bouw ook verantwoordelijk is voor het design, de financiering en het onderhoud. Grote dossiers die een zware financiering vergen, gaan vandaag vaak die richting uit, soms nog verzwaard met de exploitatie (DBFMO, nvdr.).

Deze geïntegreerde samenwerkingsvormen zitten ook bij Willemen Groep in de lift. Bij projecten zoals de gevangenis in Leuze-en-Hainaut zit Willemen samen met alle betrokken bouwpartners rond de tafel, waarbij alle aspecten grondig én gelijktijdig worden bekeken. De meerwaarde van dit type projecten is het kritisch meebepalen en verfijnen van het volledige bouwproject, gesteund door knowhow, kennis en flexibiliteit. Klanten krijgen op die manier een geoptimaliseerd project met een juiste afweging tussen kwaliteit, timing en prijs.

Lees de reportage in Bouwkroniek:
Bouwkroniek_Leuze_p44.pdf
Bouwkroniek_Leuze_p45.pdf

Bouwkroniek_Leuze_p46.pdf
Bouwkroniek_Leuze_p47.pdf

Lees zeker ook dit interview met Wim Van der Wee (Directeur Bouwteam en DBFM  bij Willemen General Contractor) over werken in bouwteam.

Ontdek hier meer DBFM-, bouwteam- en PPS-projecten van Willemen Groep.

5 september, 2014 - 10:00