Eindfase viaduct Kiewit in zicht

Prev Next

De werken aan het viaduct in Kiewit gaan de eindfase in. Volgens de huidige planning kan de THV Kumpen-Franki Construct de nieuwe brug vanaf eind oktober in beide richtingen volledig openstellen voor het gemotoriseerd verkeer.

Op en rond het viaduct leggen Kumpen en Franki Construct momenteel de laatste hand aan de afwerking. De vernieuwde ventweg aan de kant Hasselt naast het viaduct kreeg begin deze maand een definitieve toplaag asfalt, alsook de ventweg aan de kant van Zonhoven. 

Ook de aanleg van de nieuwe rotonde met kiss-and-ridestrook onder de brug is flink opgeschoten. Aan de kant Hasselt kunnen er na het einde van de werken veertien wagens parkeren, aan de kant Zonhoven is er onder de brug dan ruimte voor dertig wagens. 

De volgende weken krijgen de fietstunnels nog een grondige opfrisbeurt. Momenteel zijn de werken aan de tunnel onder de aansluiting naar de Corda Campus volop aan de gang. Eenmaal afgerond eind oktober wordt de tunnel weer opengesteld voor het fietsverkeer en verhuizen de werken tot zeker begin december naar de tunnel onder de Kempische Steenweg.

10 oktober, 2017 - 11:45

Kumpen behoort sinds de overname van Aswebo in 2011 voor 50% tot de Willemen Groep. Vanaf 2018 wordt Kumpen helemaal geïntegreerd in de groep.

Franki Construct behoort sinds 1998 tot de Willemen Groep, één van de grotere spelers in de bouwsector. Enkele van de belangrijkste partners binnen deze groep zijn Willemen General Contractor, Cosimco, Franki, Aswebo en Aannemingen Van Wellen.