Franki Construct bouwt brug die voetgangers veilig naar Antwerps Sportpaleis brengt

Prev Next

Franki Construct is gestart met de bouw van een voetgangersbrug van 6 meter breed die vanaf Spoor Oost een veilige oversteek moet bieden aan bezoekers van het Sportpaleis of de Lotto Arena in Antwerpen. Bij grote evenementen zullen duizenden mensen gebruik maken van de passerelle.

Deze week wordt gestart met de funderingswerken en met de bouw van het bruggenhoofd aan de kant van Spoor Oost. Nadien volgt de bouw van de brugpijlers aan de kant van het waterzuiveringsstation en het Lobroekdok. De funderingen voor de pijlers naast de Schijnpoortweg en Noordersingel zijn reeds voorzien. In de zomer van volgend jaar wordt de laatste brugpijler tussen de tramsporen geplaatst en wordt de brug op zijn plaats gezet. In het najaar van 2019 zal de nieuwe voetgangersbrug in gebruik genomen worden. Ook het autoverkeer zal dan vlotter verlopen omdat er geen kruisingen meer zijn met voetgangers.

2 oktober, 2018 - 09:15

Franki Construct is gespecialiseerd in de burgerlijke bouwkunde en de (zware) industriebouw en behoort sinds 1998 tot de Willemen Groep.