Kumpen-medewerkers tellen af naar nieuw kantoor in Hasselt

Prev Next

De voorbereidende werken voor de bouw van het nieuwe kantoor van Kumpen schuin tegenover het huidige gebouw in Hasselt zijn gestart. Voor de werknemers is het aftellen naar hun nieuwe werkplek nu dus echt begonnen. Door BIM toe te passen en door Lean te plannen, schakelt Kumpen het bouwproces meteen naar de hoogste versnelling. Dat is nodig, want ze voorzien de bouw eind dit jaar af te ronden.

Door efficiënt en innovatief te ontwerpen en te plannen zal de bouw van het nieuwe kantoorgebouw in Hasselt dus slechts een 8-tal maanden in beslag nemen. Dankzij een ruwbouwstructuur in prefabelementen kan de bouw meteen aan een hoog tempo starten. In het ontwerp staan vooral flexibiliteit en efficiënt samenwerken centraal. Mobiele wanden verhogen het gebruiksgemak van (Lean-)vergaderzalen en naast bubbles en concentratieruimtes komen er ook voldoende flexplekken.

Verder gaat er de nodige aandacht naar het milieu en naar energieverbruik. Regenwater wordt gerecupereerd en er wordt enkel (automatisch) op stadswater overgeschakeld bij een gebrek aan regenwater. Het hele gebouw krijgt LED-verlichting dat zich aan het daglicht aanpast en rekening houdt met de al dan niet aanwezigheid van personen. De zonnewering zal door een weerstation worden aangestuurd in vier zones (per gevel) waardoor we kostbare energie kunnen besparen. Een lucht/water-warmtepomp zal alle ruimtes op een energiezuinige manier van verwarming en koeling voorzien. Verder krijgt het gebouw een klimaatplafond dat een maximum aan comfort biedt en individueel per zone (lokaal) kan worden ingesteld. Dergelijk type plafond is eveneens volledig flexibel om een eventueel latere herindeling mogelijk te maken.

Om te beantwoorden aan de noden van onze snel evoluerende maatschappij komt er aan de inkom een Bringme box waar werknemers pakjes kunnen laten leveren of materiaal kunnen uitwisselen met collega’s buiten de werkuren.

 

27 februari, 2018 - 10:30

Willemen Construct is op 1 juli 2018 ontstaan uit de fusie tussen Willemen General Contractor en de bouwafdeling van Kumpen.