'Franki Arena' nieuw stadion RFC Luik

Prev Next

RFC Luik en Franki hebben hun handtekening gezet onder een partnership rond de bouw van een nieuw voetbalstadion. Het stadion wordt door Franki gebouwd op de voormalige Rode Kruis-site en zal de naam Franki Arena dragen. 

De overeenkomst werd op zondag 4 februari, voor aanvang van de competitiewedstrijd tegen Hamoir en in aanwezigheid van Waals minister-president Willy Borsus, ondertekend. Het is het startschot voor de realisatie van het toekomstige stadion van RFC Luik door Franki. Tegelijk koppelt Franki zijn naam voor minstens tien jaar als sponsor en partner aan de Luikenaars die uitkomen in de tweede amateurklasse. De naam van het stadion, Franki Arena, geeft gestalte aan deze nauwe samenwerking tussen twee partijen met een sterke verankering in de Luikse regio.

Binnen de drie maanden worden zowel de sloop- (voor de voormalige gebouwen van het Rode Kruis) als de bouwaanvraag ingediend. Afhankelijk van hoe snel de verschillende procedures vorderen, zal de Franki Arena naar verwachting tegen het seizoen 2019-2020 in gebruik worden genomen. Het financiële plaatje is nagenoeg rond en bevat ook een participatiemogelijkheid voor de supporters. Meer dan ooit ambieert de club om sportief te groeien en zijn infrastructuur uit te breiden.

De bouw van het stadion is gepland in twee fases: twee zijtribunes (met een capaciteit van 5.000 zitplaatsen) en twee tribunes achter de doelen (conform de richtlijnen voor profvoetbalstadions). De Franki Arena zal een totale capaciteit hebben van 8.000 zitplaatsen. De supporters van RFC Luik kunnen de plannen van hun nieuwe stadion inkijken voor aanvang van de volgende thuismatch op zondag 18 februari.

5 februari, 2018 - 11:00

Franki behoort sinds 1998 tot de Willemen Groep en is gespecialiseerd in de bouw en renovatie van gebouwen en in de burgerlijke bouwkunde.