Luchtbeelden van de werf stationsomgeving Brugge

Prev Next

Aswebo werkt sinds mei 2013 aan de herinrichting van de stationsomgeving van Brugge (kant Sint-Michiels). De kruispunten met verkeerslichten maken er plaats voor een balkonrotonde, waardoor wagens, fietsers en voetgangers volledig van elkaar gescheiden worden.

Deze ‘zwevende’ balkonrotonde komt ongeveer twee meter boven het maaiveld te liggen. Onder de rotonde worden fiets- en voetpaden aangelegd en fiets- en voetgangerstunnels. Daarnaast komen er aparte busstroken en een nieuwe kiss & ride parking. Een groot plein moet de belevingswaarde van de stationsomgeving verhogen. Er is dan ook veel aandacht besteed aan het ruimtelijke en architecturale aspect. Het nieuwe stationsplein dat tot onder de rotonde loopt wordt zo een uitstekende locatie voor evenementen. De totale kostprijs van de werken bedraagt ongeveer € 9 miljoen. De totale uitvoeringstermijn zal ongeveer twee jaar bedragen.

De werken schieten goed op. Dat is ook Focus-WTV niet ontgaan. Op 19 maart brachten zij in hun nieuwsuitzending een reportage over deze spectaculaire werf. Airmanics.be liet een drone over de site vliegen. Bekijk de knappe beelden hier.
 

14 maart, 2014 - 12:45