Nieuw complex aan de R4 in Rieme is open

Prev Next

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts heeft vanmorgen het nieuwe knooppunt op de R4 in Evergem officieel geopend. Aswebo en Franki Construct werkten ruim anderhalf jaar samen aan het nieuwe op- en afrittencomplex, dat het nieuwe bedrijventerrein Rieme-Noord in havengebied Gent ontsluit. Voor de dorpskern van Rieme betekent het gloednieuwe complex een pak minder vrachtverkeer.

Bedrijventerrein Rieme-Noord ligt tussen de R4 West en het kanaal Gent-Terneuzen. Om deze zone vlot bereikbaar te maken, bouwden Aswebo en Franki Construct in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) aan een nieuw op- en afrittencomplex op de R4 West. Deze werken zijn nu klaar. Ook de woonkern Rieme profiteert hiervan. Het vrachtverkeer naar een aantal bedrijven aan het kanaal in Rieme reed voornamelijk door de woonkern. Vanaf nu kan het zwaar verkeer via het nieuwe knooppunt en de havenweg deze bedrijven bereiken.

Het nieuwe knooppunt bestaat niet alleen uit een op- en afrit langs beide zijden van de R4, maar ook uit een nieuwe brug die aansluit op de havenweg naar de industriezone. Er is ook werk gemaakt van betere fietsinfrastructuur. Een nieuw stuk fietspad en een fietstunnel onder de op- en afrit geven werknemers de kans om vlot en veilig te fietsen naar de bedrijvenzone.

Het nieuwe op- en afrittencomplex maakt deel uit van de ombouw van de R4 West en Oost tot primaire wegen in Gent, Zelzate en Evergem. Ook het nieuwe complex aan de Langerbruggestraat op de R4 Oost, dat vorig jaar al werd opgeleverd door Aswebo en Franki Construct, maakt deel uit van de ombouw.

 

27 March, 2018 - 17:45

Willemen Infra - de grootste Belgische wegenbouwer - is op 1 juli 2018 ontstaan uit de fusie tussen Aswebo, Aannemingen Van Wellen en de infra-afdeling van Kumpen.