Nieuw hoogspanningsstation in het Nederlandse Rilland krijgt eerste paal

Prev Next

Franki Construct is donderdag officieel gestart met de bouw van een 380kV hoogspanningsstation in het Nederlandse Rilland. Meer dan duizend betonnen palen vormen de basis voor het station dat zich deels onder de grond bevindt.

Het hoogspanningsstation komt er in navolging van de bouw van een omvangrijk windmolenpark aan de kust van Borssele. De molens gaan meer vermogen leveren dan Zeeland nodig heeft. Voor het afvoeren van het teveel aan vermogen wordt een 380kV verbinding van 48 kilometer aangelegd tussen Borssele en Rilland. Vanaf daar gaat de verbinding verder naar Tilburg.

Het station in Rilland zal fungeren als knooppunt van stroomsnelwegen in vier richtingen en zal 56.000 vierkante meter groot zijn. Als eerste 380kV-station van Nederland wordt ‘Rilland’ opgebouwd in zogeheten ‘rails’. Als één van die rails in onderhoud is en de tweede valt in storing, kan het station nog doordraaien.

Franki Construct voert de werken uit in opdracht van SPIE. Netwerkbeheerder TenneT is de eindgebruiker.
 

30 juni, 2017 - 09:30

Franki Construct is gespecialiseerd in de burgerlijke bouwkunde en de (zware) industriebouw en behoort sinds 1998 tot de Willemen Groep.