Nieuwe spoorbrug in Oostkamp feestelijk ingewijd

Prev Next

De nieuwe brug in de Moerbrugsestraat in Oostkamp is op vrijdag 8 juni in het bijzijn van heel wat omwonenden officieel ingehuldigd. Franki Construct werkte in opdracht van TUC Rail anderhalf jaar aan de bouw van deze brug die deel uitmaakt van de aanleg van het derde en vierde spoor tussen Gent en Brugge.

De nieuwe spoorbrug verbindt de Oostkampse deelgemeente Moerbrugge met het centrum van Oostkamp. De bouw van deze bredere brug is nodig voor de aanleg van twee extra sporen op de lijn Gent-Brugge, een van de drukste spoorverbindingen in ons land. Tijdens de afbraak van de oude brug en de aanleg van de nieuwe bleef deze belangrijke verkeersas grotendeels toegankelijk. Sinds vrijdag 18 mei is de brug in beide richtingen opengesteld.

Infrabel nodigde alle buurtbewoners uit om de inhuldiging van de nieuwe spoorbrug samen met de gemeente Oostkamp te vieren. Op die manier werden de buurtbewoners bedankt voor hun begrip en geduld tijdens de werkzaamheden. Moerbrugse schoolkinderen fietsten de nieuwe brug feestelijk in.

Foto: Infrabel

 

2 juli, 2018 - 09:45

Franki Construct is gespecialiseerd in de burgerlijke bouwkunde en de (zware) industriebouw en behoort sinds 1998 tot de Willemen Groep.