Open Wervendag 19 mei: met deze werven nemen wij deel

Prev Next

Zot van de bouw? Noteer dan zondag 19 mei zeker in je agenda! Op die dag gooien heel wat bouwbedrijven van 10 tot 17 uur de werfhekken van hun mooiste projecten open. Ook wij doen opnieuw mee aan Open Wervendag. Voor deze dertiende editie stellen we vijf werven open voor het grote publiek.

Een overzicht van onze open werven:

Campus PXL, Hasselt

Langs de grote ring in Hasselt bouwen we een nieuw campusgebouw voor Hogeschool PXL. De nieuwbouw van 7.300 m² zal onderdak bieden aan de kunst- en informaticaopleidingen en ook de PXL-MAD School of Arts krijgt er zijn nieuwe stek. Naast de campus komt een toren van 6.200 m² en 41,5 meter hoog met daarin het eerste studentenhotel (147 kamers) van België. De campus bevindt zich momenteel in de ruwbouwfase. Ter plaatse krijg je een impressie van hoe het gebouw er na voltooiing zal uitzien. Bovendien kan je een kunsttentoonstelling van de studenten bezoeken. 

Locatie: Elfde Liniestraat 24, 3500 Hasselt

Delta West, Oudergem

Dit project is de eerste fase in de grootschalige ontwikkeling van de ‘Delta Ouest’ site, met name de bouw van een rusthuis van 8.400 m² en een hotel van 4.400 m². Via een vooraf uitgestippelde route bezoek je het hotel en rusthuis in aanbouw. In de mock-up in het rusthuis krijg je een idee hoe de kamers er zullen uitzien. Het mooie uitzicht op de omgeving krijg je er gratis en voor niets bij. Parkeren kan betalend in de nieuwe ondergrondse parking van het CHIREC-ziekenhuis. Er wordt verzocht om niet bovengronds te parkeren.

Locatie: Triomflaan 175, 1160 Oudergem

Brug over Albertkanaal, Stokrooie

Begin mei werd de nieuwe stalen boogbrug over het Albertkanaal in Stokrooie geplaatst. Maar liefst 3.000 toeschouwers volgden het spektakel. Op Open Wervendag kan je de 22 meter hoge brug met een lengte van 123 meter van dichtbij bekijken. Ze bevat 850 ton staal en 1.200 ton beton en weegt in totaal 2.862 ton. Het is één van de zeven bruggen die we in opdracht van De Vlaamse Waterweg herbouwen om de capaciteit van het Albertkanaal te verhogen. Eind vorige maand raakte bekend dat we ook een tweede cluster van 8 bruggen mogen herbouwen tot een minimale doorvaarthoogte van 9,10 meter.

Locatie: Brug 20, 3511 Stokrooie

Aanleg fietsostrade F11, mortsel

Van aan de luchthaven in Deurne tot in Boechout bouwen we in opdracht van de provincie Antwerpen over een traject van 3,7 kilometer aan de nieuwe fietsostrade tussen Antwerpen en Lier. Begin mei werd op de grens van Boechout en Mortsel nog de langste composietbrug van het land geplaatst. De brug van 30 ton heeft een vrije overspanning van 26,6 meter. Bezoekers van deze werf krijgen inzicht in de aanleg van de verschillende lagen van de wegstructuur van de fietsostrade.

Locatie: Gasthuishoeven 1, 2640 Mortsel

Residentie Clarenhof, Nieuwpoort

Op de site van het vroegere Arme Clarenklooster staat nu Residentie Clarenhof: vijf woonblokken met in totaal 110 assistentieflats op een terrein van 6.000 m². Twee gevels van het oude klooster werden behouden en ook het oorspronkelijke torentje van de vroegere kapel werd teruggeplaatst op het dak. Een overhangende glazen luifel is de eyecatcher van de centrale inkom van deze nieuwste generatie aan assistentieflats met hotelservice, een fitness- en wellnessruimte en een brasserie. De werken zitten in de allerlaatste fase.

Locatie: Recolettenstraat, 8620 Nieuwpoort

Meer info: www.openwervendag.be

 

6 mei, 2019 - 15:15