Open Wervendag 6 mei: met deze 13 werven nemen wij deel

Prev Next

Zot van de bouw? Noteer dan zondag 6 mei zeker in je agenda! Op die dag gooien heel wat bouwbedrijven van 10 tot 17 uur de werfhekken van hun mooiste projecten open. Ook Willemen Groep doet opnieuw mee aan Open Wervendag. Voor deze twaalfde editie stellen we maar liefst 13 werven open voor het grote publiek.

Een overzicht van onze open werven:

China Belgium Technological Center, Louvain-La-Neuve

Ga op begeleide rondleiding doorheen het toekomstige China Belgium Technological Center in het wetenschappelijk park Einstein in Louvain-La-Neuve. Het geheel bestaat uit meerdere torens met kantoren, een hotel, een diensten- en vergadercentrum, een parking en een openbaar plein van 55.000 m². Vanuit onze groep bouwt Franki mee aan dit project.
Locatie: Fonds des Més 4, 1348 Louvain-La-Neuve

Clarenhof, Nieuwpoort

Residentie Clarenhof staat voor de nieuwste generatie aan assistentieflats met de focus op luxe, comfort, veiligheid en zorgeloos gemak. Willemen staat in voor de bouw van 110 assistentieflats verdeeld over 5 woonblokken. Tijdens Open Wervendag bezoek je blokken A en B van dit enorme project met naast de flats onder meer ook een grote binnentuin en een brasserie.
Locatie: Recolettenstraat, 8620 Nieuwpoort

Droneport, sint-truiden

Droneport wordt als bedrijvencampus voor onbemande vliegtuigsystemen dé unieke uitvalsbasis voor de dronesector. De site speelt in op de snel veranderende luchtvaartsector, waarin drones een steeds prominentere plaats opeisen. Op zondag 6 mei zullen drones en misschien zelfs sportvliegtuigen langs de werf vliegen. Je mag je op deze werf van Kumpen verwachten aan tal van animaties en demo’s.
Locatie: Lichtenbergstraat 1090, 3800 Sint-Truiden

Eurogare, Namen

Breng op zondag 6 mei een bezoek aan het multimodaal stationsgebouw van Namen en het toekomstige busstation op het dak van het treinstation.
Locatie: Stationplaats 1, 5000 Namen

Gazometer, sint-truiden

Met Gazometer geeft Willemen mee uitstraling aan de vernieuwde stationsbuurt van Sint-Truiden. Het complex van 26.000 m² zal alle stedelijke diensten die zich richten op kinderen en jongeren centraliseren: de jeugddienst, een jongerencentrum, een basisschool en een welzijnscampus met ondergrondse parkeergarage en 15 appartementen. De ruwbouwwerken zijn vergevorderd.
Locatie: Gazometerstraat 1-7, 3800 Sint-Truiden

Haagbeuk, Lokeren

Willemen bouwt in Lokeren 120 appartementen met ondergrondse parking en staat ook in voor de (her)aanleg van de openbare ruimte en de verbouwing aan het cultureel centrum en de dekenij. De drie woonblokken zitten in verschillende fases van de ruwbouw. Op het vooraf uitgestippelde parcours kan je de verschillende blokken bezoeken.
Locatie: Torenstraat 15, 9160 Lokeren

Koeveld, Diest

Dit PPS-project voor de bouw van 15 woningen, 37 appartementen en een buurtwinkel op de site van het voormalige slachthuis in Diest bevindt zich eveneens in de ruwbouwfase. Tijdens Open Wervendag loop je langs de verschillende blokken en kan je woningen bezoeken. Bijzonder is dat de woningen door Willemen worden opgetrokken in staalskeletbouw.
Locatie: Oude Baan, 3290 Diest

LaBiomista Zwartberg, Genk

Op de site van de voormalige mijn en zoo van Zwartberg, bouwt Kumpen aan La Biomista: een fascinerende plek die een unieke cocktail serveert van (levende) kunst, natuur, erfgoed en architectuur in een intrigerende omgeving. Loop tijdens Open Wervendag onder de studio van Koen Vanmechelen (The Battery) door, ga langs in de voormalige directeursvilla, wandel door het onthaalgebouw The Ark en eindig bij de pleisterplek LabOvo. Vervolgens kan je via een brug door het toekomstige park wandelen.
Locatie: Marcel Habetslaan 50, 3600 Genk

opleidingscentrum IFAPME, doornik

Kumpen en Franki werken in Doornik samen aan een gloednieuw opleidingscentrum van 7.850 m² en maken hierbij gebruik van LEAN planning.  Op Open Wervendag krijg je de kans om het centrum te bezoeken nog voor de uitrusting van de opleidingen is geïnstalleerd.
Locatie: Rue Paul Pastur 2, 7500 Doornik

Portavida, Genk

Ontdek deze unieke transformatie van een voormalig rusthuis door Kumpen tot Sociaal Huis en nieuwe hoofdzetel van het OCMW op de welzijnssite Portavida in het hart van de stad Genk. De campus zal organisaties samenbrengen die werken op vlak van zorg en welzijn. De gesloten ruwbouw bevindt zich op dit moment in afwerkingsfase.
Locatie: Weg naar As 58, 3600 Genk

stadskantoor, Hasselt

Kumpen legt momenteel de laatste hand aan de realisatie van het nieuwe, multifunctionele kantoorgebouw voor de stadsdiensten en het OCMW van Hasselt. Je kan er een bezoek brengen aan de toekomstige raadzaal. Grijp je kans, want het is de laatste keer dat je de werf kan bezoeken vóór de opening in augustus.
Locatie: Guffenslaan 11, 3500 Hasselt

Tinel, Mechelen

De site van de voormalige rijkswachtkazerne in Mechelen wordt door Willemen volop omgetoverd tot een gezellig woongebied met veel open ruimte en groen en hoogwaardige architectuur met respect voor de geschiedenis. In totaal komen er een 70-tal nieuwe woningen en appartementen. Intussen is de ondergrondse parking in de afwerkingsfase. De twee woontorens zitten in ruwbouwfase.
Locatie: Edgard Tinellaan 6, 2800 Mechelen

’t Zand en Vrijdagmarkt, Brugge

Aswebo biedt de bezoekers van deze open werf de kans om het vernieuwde ’t Zand te bekijken vanop 50 meter hoogte vanaf de Sky-Watch. Het unieke uitzicht over de stad Brugge krijg je er gratis bij. Absoluut de moeite waard!
Locatie: ’t Zand 34, 8000 Brugge

Meer info: www.openwervendag.be

 

23 April, 2018 - 09:45