Opening voormalige Philipshal in Hasselt

Prev Next

32 verschillende bedrijven nemen vanaf 1 juli hun intrek in de oude industriële Philipshal op de Corda Campus in Hasselt. Het gebouw krijgt de naam Corda-A en is 5.400 vierkante meter groot. Het Kumpen Bouw-team heeft de hal in minder dan 5 maanden tijd tot 54 werkunits, zes kantooreilanden en 40 flexplekken getransformeerd.

De Corda Campus in Hasselt is een technologie- en dienstencampus waar innoverende bedrijven en start-ups tewerkgesteld zijn. Vanaf 1 juli maken 32 nieuwe bedrijven, waaronder Agoria, JBC Innovation en Voka Limburg, deel uit van de bedrijvencampus. Ze nestelen zich in Corda-A, een oude industriële Philipshal die volledig gestript en omgetoverd werd tot een innovatieve werkplek waar 32 bedrijven met en door elkaar werken. De bedrijven zijn gevestigd in eilanden die via loopbruggen met elkaar verbonden zijn.

De oude Philips fabriekshal kreeg dus op minder dan 5 maanden tijd een volledige make-over. Het succes van het bouwtempo ligt in het Lean-plannen. In tegenstelling tot de traditionele manier van plannen, zijn bij Lean Planning alle partijen vanaf het begin betrokken. Ontwerpers, hoofdaannemer, onderaannemers en eventueel leveranciers maken samen de planning op, wat hen toelaat creatieve oplossingen te bedenken voor mogelijke conflicten. Daarnaast zijn transparante communicatie en duidelijke afspraken mede de sleutel tot het succes van Lean. Wij zijn daarom fier dat wij op deze manier deze open, innovatieve werkplek waar bedrijven uit verschillende industrieën met en door elkaar werken mee hebben kunnen waarmaken.

30 juni, 2017 - 10:30

Willemen Construct is op 1 juli 2018 ontstaan uit de fusie tussen Willemen General Contractor en de bouwafdeling van Kumpen.