Opleidingsdag helemaal in het teken van veiligheid

Prev Next

Op dinsdag 4 februari vond de Opleidingsdag 2014 plaats. Alle arbeiders van Willemen General Contractor, Franki Construct, Cosimco en Tools verzamelden in het De Nayer Instituut in Sint-Katelijne-Waver.

Na een verwelkoming door CEO Johan Willemen werden de arbeiders een ganse dag ondergedompeld in allerlei veiligheidsopleidingen. Ook Aswebo organiseerde in januari voor haar medewerkers een ganse dag opleiding over veilig werken. In totaal namen 584 medewerkers deel. Veilig werken is voor de Willemen Groep een absolute prioriteit.

In de voormiddag werd een gezamenlijke sessie georganiseerd door Allianz. Aansluitend kwam de theatergroep 'Klein Barnum' aan de hand van een aantal korte sketches, uitgevoerd door professionele acteurs, tonen hoe veiligheid en correcte communicatie hand-in-hand gaan op de werf. Na de middagpauze werden de medewerkers in kleinere groepen verdeeld en kwamen een aantal eerder traditionele opleidingen aan bod. Zo werden onder meer opleidingen rond blusmiddelen, EHBO, aanslaan van lasten, persoonlijke valbeveiliging gegeven. Voor onze anderstalige medewerkers werd een ganse dag een taalbad georganiseerd waarin ze de belangrijkste woorden die van toepassing zijn op de werf ook in het Nederlands leerden.

We willen graag iedereen bedanken die aanwezig was en heeft meegeholpen bij de organisatie van deze Opleidingsdag. Het was een groot succes.

Foto's van de Opleidingsdag 2014 vind je op onze Facebookpagina.

4 februari, 2014 - 16:45