Rive Gauche: opdracht volbracht

Prev Next

Op donderdag 9 maart werd Rive Gauche, het nieuwe winkelcentrum in Charleroi, feestelijk geopend onder grote belangstelling. Rive Gauche is een heel groot vastgoedproject in het hart van Charleroi.  Het bestaat voornamelijk uit een stedelijk winkelcentrum van 35.000 m², een prestigieus hotel, een groot ondergronds parkeerterrein met negenhonderd plaatsen en een vijftigtal woningen. Franki nam de afwerking van dit enorme project voor zijn rekening.
 

Op donderdag 9 maart – de grote dag voor Rive Gauche – waren de winkeliers en de eerste bezoekers vanaf 9 uur 's ochtends al van de partij. In de voormiddag stonden een ontbijt, de feestelijke opening van de Place Verte en een openingsshow
op het programma. Daarna konden de klanten aan het winkelen slaan. Een uur voordat Rive Gauche zijn deuren zou openen begon zich al een rij bezoekers te vormen op de Boulevard Tirou. Al gauw groeide de rij uit tot wat – volgens ramingen van de politie – tegen 10 uur een groep van vijftienduizend mensen was.
Intussen openden burgemeester van Charleroi Paul Magnette, schepen van Handel Philippe Van Cauwenberghe, schepen van Stedenbouw Ornella Cencig, schepen van Openbare Werken Eric Goffart en Raphaël Pollet, ontwikkelingsbeheerder voor Saint-Lambert Promotion, feestelijk de Place Verte. Dat deden ze na een gezamenlijk ontbijt met de winkeliers uit de omliggende straten.
Tegen 9.50 uur kreeg Paul Magnette van sprookjesachtige figuren een lint overhandigd, wat hij vervolgens doorknipte. Klokslag 10 uur gingen de deuren officieel open en mochten de vijftienduizend eerste bezoekers Rive Gauche verkennen. Hun intocht verliep erg rustig. Velen gingen meteen naar boven om de nieuwe Primark en de 75 winkels van Rive Gauche – dat 39.000 m² beslaat – te ontdekken.
De apotheose van deze dag was het 'Fête pour tous' (Feest voor iedereen) op de Place Verte. Vanaf 19.30 uur was er vuurwerk en een licht- en geluidsshow met dj. Bovendien waren de winkels uitzonderlijk tot 21 uur geopend. Charleroi was in feeststemming.
 

Rive Gauche, het winkelcentrum in hartje Charleroi, is weer een geslaagd afwerkingsproject op het palmares van Franki.

 

14 maart, 2017 - 16:00

Franki behoort sinds 1998 tot de Willemen Groep en is gespecialiseerd in de bouw en renovatie van gebouwen en in de burgerlijke bouwkunde.