Politiekantoor Zaventem krijgt eerste steen

‹ Prev Next ›

In Zaventem werd dinsdag de eerste steen gelegd van het toekomstige politiecommissariaat. De officiële opening staat gepland voor midden 2021. De bouw zit alvast op schema.

Willemen Construct startte meteen na het bouwverlof met de werkzaamheden op de hoek van de Spoorwegstraat met de Hoogstraat in Zaventem. Op die plek, vlak naast het huidige commissariaat, komt een hypermodern politiekantoor voor 121 personeelsleden met een fitnesszaal, een schietstand en een dojo.

Het gebouw zal een open en laagdrempelig karakter hebben en zowel in- als uitbreidbaar zijn. De nieuwbouw centraliseert voortaan alle diensten en activiteiten van het Zaventemse politiekorps. Bovendien worden alle technische faciliteiten afgestemd op efficiënt, hedendaags politiewerk. Ook het ambitieniveau voor de energiezuinigheid van het gebouw ligt met een E-peil van 49 en een K-peil van 20 bijzonder hoog.

Willemen Construct realiseert het politiekantoor in een DBM-formule, waarbij het instaat voor zowel het ontwerp, de bouw als voor het onderhoud nadien.

Bekijk de reportage van Ring tv

 

23 oktober, 2019 - 10:15

Willemen Construct is op 1 juli 2018 ontstaan uit de fusie tussen Willemen General Contractor en de bouwafdeling van Kumpen.