Primeur in Vlaanderen: E313 krijgt geluidsarm asfalt

Prev Next

Aswebo start maandag 7 augustus in THV met VBG (Colas Group) met de renovatie van de E313 tussen Hasselt-Zuid en Hasselt-Oost. De THV doet bij de heraanleg beroep op een nieuw type geluidsarm asfalt dat voor de allereerste keer gebruikt wordt op een autosnelweg in Vlaanderen.

Aswebo en VBG staan samen in voor de vervanging van de volledige verharding en fundering van de snelweg. Het nieuwe wegdek wordt afgewerkt met een geluidsarme toplaag die nooit eerder in Vlaanderen aangebracht werd. Het nieuwe type asfalt pakt de bron van het geluid aan. Naast het motorgeluid produceert verkeer ook rolgeluid door het contact tussen de banden en het wegdek. Vanaf zeventig kilometer per uur klinkt dit geluid luider dan het motorgeluid. Deze toplaag zal het rolgeluid tussen de banden en het wegdek verminderen, vooral omwille van een fijnere oppervlaktetextuur dan een klassieke toplaag. Hierdoor ervaart de volledige omgeving de geluidsafname.

Aswebo en VBG voeren de werken uit in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV). In de loop van de volgende jaren zal AWV de geluidswerende werking en de duurzaamheid ervan verder evalueren. Ter voorbereiding op de werkzaamheden zullen Aswebo en VBG tijdens de nachten van zaterdag 5 op zondag 6 augustus en zondag 6 op maandag 7 augustus onder andere de tijdelijke markeringen aanbrengen en signalisatie klaarzetten. Zodra deze voorbereidingen klaar zijn, zal AWV het verkeer omzetten naar de tijdelijke inrichting. Vanaf maandagochtend zal het verkeer door middel van doorsteken in de middenberm in beide richtingen over 2 versmalde rijstroken rijden. De op- en afritten blijven te allen tijde open. De werkzaamheden zullen 2 maanden duren.
 

2 augustus, 2017 - 17:30

Willemen Infra is een toonaangevende, Belgische wegenbouwer met een regionale aanwezigheid in zowel Vlaanderen als Wallonië. Een belangrijke troef is dat we alle aspecten van het bouwproces in eigen beheer hebben. Bovendien schuwt ons team van 1.000 goed opgeleide en ervaren medewerkers weekend- noch nachtwerk om opdrachten tijdig af te werken. Daarnaast zijn we dankzij onze eigen COPRO-gecertificeerde productie- en recyclagesites één van de belangrijkste producenten voor asfalt en wegenisbeton.