Prinses Astrid geeft startschot bouw Belgische ambassade in Rabat

Prev Next

Dinsdag werd tijdens de grootste Belgische economische handelsmissie ooit de eerste steen gelegd voor de gloednieuwe ambassade van de Belgische overheid in de Marokkaanse hoofdstad Rabat. Het startschot van de bouw van dit project door Cosimco werd gegeven door Prinses Astrid, minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders, staatssecretaris voor Buitenlandse Handel Pieter De Crem, Vlaams minister-president Geert Bourgeois, Waals minister van Economie Pierre-Yves Jeholet en Brussels staatssecretaris voor Buitenlandse Handel Cécile Jodogne, samen met onze voorzitter Johan Willemen.

De ambassade is een architecturaal pareltje van de hand van A2M en Still Architects en technisch een primeur. Het gebouw zal het label BREEAM Excellent dragen en wordt bovendien het allereerste energieneutraal gebouw in Noord-Afrika. Voor Willemen Groep is het na de ambassade in het Congolese Kinshasa al de tweede ambassade die het mag bouwen op Afrikaanse bodem.

Cosimco is sinds 2014 actief in Marokko met een hoofdkantoor in Casablanca en een operationele ploeg in Tanger in het noorden van het land. Net als in België, treedt Cosimco er op als algemeen aannemer met de klemtoon op industriële bouw. Het team van Cosimco Maroc telt intussen 50 medewerkers en realiseert een jaaromzet van 15 miljoen euro. Samen met de bouw van de technisch meest geavanceerde containerterminal ter wereld in de haven van Tanger, is de ambassade in Rabat voor Willemen Groep een visitekaartje voor de verdere uitbouw van de activiteiten in Marokko en Afrika. De ambassade moet eind 2019 klaar zijn.

Bekijk de video van het Marokkaanse MAP Express. 

 

28 november, 2018 - 17:00

Cosimco Maroc treedt in Marokko op als algemene aannemer, met de klemtoon op industriële bouw.

Cosimco is gespecialiseerd in huisvesting voor bedrijven, utiliteitsbouw en collectieve huisvesting en behoort sinds 2005 tot de Willemen Groep.