Recordaantal collega's neemt deel aan Car Free Day

Prev Next

Op donderdag 20 september nam Willemen Groep voor het zesde jaar op rij al deel aan de Car Free Day, een initiatief binnen de Week van de Mobiliteit. Net zoals voorgaande jaren kon onze groep rekenen op heel wat enthousiaste medewerkers die Koning Auto in de garage lieten staan en kozen voor een duurzaam alternatief voor hun woon-werk verkeer. Maar liefst 238 collega’s, een recordaantal, schreven zich in en genoten van verschillende initiatieven die dag.

Willemen Groep hecht veel waarde aan maatschappelijk verantwoord ondernemen en toonde zich daarom ook tijdens Car Free Day van zijn beste kant. “Van die 238 collega’s kwamen er 156 met de fiets, 17 van hen namen het openbaar vervoer, 53 kwamen al carpoolend naar het werk en 12 medewerkers wandelden hun traject. Als groep vinden we het belangrijk om alternatieve manieren te promoten voor woon-werkverkeer. We hebben best een groot wagenpark, maar proberen ook de collega’s met een bedrijfswagen aan te sporen om af en toe de fiets te kiezen. Om die reden krijgen zij een fietsvergoeding wanneer ze die inspanning leveren”, zegt communicatieverantwoordelijke Anne Dockx. 

Voor Car Free Day schakelde Willemen Groep zelfs bewust nog een versnelling hoger. In alle bedrijven van de groep werden de werknemers voorzien van een fruitmand, voor de lunch stond een biomaaltijd klaar. Fietsende deelnemers kregen een klein onderhoud van hun fiets en carpoolende collega’s werden beloond met een voucher voor de carwash. Ook tijdens de rest van het jaar worden veel inspanningen geleverd. “We promoten het nemen van de fiets door in verschillende van onze filialen douches te voorzien. Op die manier willen we de medewerkers over de streep trekken als het hen afschrikt om bezweet op het werk te verschijnen. Ten slotte hebben ook meerdere van onze vestingen enkele deelfietsen ter beschikking voor de collega’s. Die deelfietsen zijn bedoeld voor kortere verplaatsingen.”

21 september, 2018 - 10:15