Spooroverweg in Zeebrugge wordt veiliger gemaakt

Prev Next

Willemen Infra is in de achterhaven van Zeebrugge gestart met het veiliger maken van de spooroverweg aan de Margaretha van Oostenrijkstraat. Daar komen een veilige in- en uitrijstrook van 300 meter en ook de bestaande rijstroken worden aangepast.

De spooroverweg aan de ingang van International Car Operators (ICO) is vandaag enkel uitgerust met waarschuwingssignalen. Sinds de ingebruikname van de nieuwe hoofdvestiging van ICO, nam de drukte op de kruising echter exponentieel toe.

In een eerste fase wordt naast de bestaande weg het baanbed uitgegraven, er wordt voorzien in een fundering en er komen nieuwe rijstroken in asfalt. Tijdens de werkzaamheden blijft de terminal toegankelijk en zal het verkeer geen hinder ondervinden. De werken worden uitgevoerd in opdracht van het havenbestuur MBZ en duren tot eind september.

 

20 augustus, 2019 - 14:30

Willemen Infra is op 1 juli 2018 ontstaan uit de fusie tussen Aswebo, Aannemingen Van Wellen en de infra-afdeling van Kumpen en is een toonaangevende wegenbouwer en asfalt- en betonproducent.