Start bouw fietsbruggen over R4 in Evergem

Prev Next

Willemen Infra start deze week voor De Werkvennootschap met de bouw van twee nieuwe fietsbruggen over de R4-west in Evergem. De Zandekenbrug verschijnt in Kluizen aan het kruispunt met de Hoogstraat, de Hultjenbrug komt er aan het Ovaal in Wippelgem. Onder het Ovaal komen ook drie nieuwe fietstunnels. De werken zullen ongeveer een jaar duren.

Terwijl de werken voor het turboverkeersplein aan knooppunt Euro-Silo goed opschieten, komen nu de volgende knooppunten van het project R4WO aan de beurt. De twee nieuwe bruggen moeten er voor zorgen dat fietsers veilig over de R4 en de langslopende spoorweg kunnen fietsen zonder een auto te kruisen. Via de Zandekenbrug zal je van en naar het havengebied kunnen fietsen, de Hultjenbrug verbindt het fietsverkeer tussen de woonkernen Wippelgem en Doornzele. Bovendien zullen de bruggen en tunnels zorgen voor en comfortabele aansluiting met andere fietspaden in de buurt, zoals de fietssnelwegen F40 en F401.

Beperkte hinder

Tijdens de werken blijft de hinder beperkt. Aan het knooppunt met de Hoogstraat zal de verkeerssituatie tijdelijk aangepast worden, maar blijft doorgaand verkeer mogelijk in beide richtingen. Om fietsers meer ruimte te geven langs de werfzone op de Christoffel Colombuslaan, wordt het fietspad tijdens de werken verlegd. Daarnaast leggen we een tijdelijke rijstrook aan voor het auto- en vrachtverkeer. Doorgaand verkeer blijft dus steeds mogelijk in beide richtingen. Op het Ovaal van Wippelgem voorzien we tijdelijk versmalde rijstroken en gelden er snelheidsbeperkingen zodat het verkeer de werfzone veilig voorbij kan rijden.

Bekijk de reportage van AVS.
Blijf op de hoogte van de werken via www.R4WO.be/fietsbruggenevergem

Beelden: De Werkvennootschap

 

17 augustus, 2021 - 10:45

Willemen Infra is op 1 juli 2018 ontstaan uit de fusie tussen Aswebo, Aannemingen Van Wellen en de infra-afdeling van Kumpen en is een toonaangevende wegenbouwer en asfalt- en betonproducent.