Werken voetgangers- en fietstunnel Dampoort zijn gestart

Prev Next

Franki Construct is maandag gestart met de werken aan de Dampoorttunnel in Gent. De tunnel verbindt de Dendermondsesteenweg en de Kasteellaan, ter hoogte van de Gandastraat en zal er voor zorgen dat voetgangers en fietsers vlot onder het spoor kunnen.

Ongeveer 300 meter van station Gent Dampoort bouwt Franki Construct, doorheen de spoorwegberm, een brede fiets- en voetgangerstunnel. Fietsers en voetgangers krijgen zo een veiliger en sneller alternatief voor het drukke rondpunt aan de Dampoort, en voor de route langs de Forelstraat.

De tunnel onder de sporen is ongeveer 30 meter lang, 6 meter breed (2 meter voetpad en 4 meter fietspad) en 2,70 meter hoog. Om deze tunnel te bouwen komt er een betonnen koker onder de sporen van 9,20 meter breed en 3,85 meter hoog. Ter hoogte van het perron komt een lichtschacht voor meer natuurlijk licht in de tunnel. Langs beide zijden van de sporen komt een trap voor de voetgangers. Fietsers fietsen er op een toegankelijke helling van ongeveer 4 procent.

 

5 maart, 2018 - 14:30

Franki Construct is gespecialiseerd in de burgerlijke bouwkunde en de (zware) industriebouw en behoort sinds 1998 tot de Willemen Groep.