[TIMELAPSE] brengt plaatsing fietstunnels in Evergem in beeld

Prev Next

Willemen Infra werkt sinds augustus in opdracht van De Werkvennootschap aan de bouw van twee nieuwe fietsbruggen over de R4-west in Evergem en drie nieuwe fietstunnels. De voorbije weken werden aan het Ovaal van Wippelgem twee fietstunnels ingeschoven.

Terwijl de werken voor het turboverkeersplein aan Euro-Silo goed opschieten, worden ook de overige knooppunten van het project R4WO aangepakt. Het gaat om ‘quick wins’, met naast het turboverkeersplein nog drie fietsbruggen en -tunnels op de R4-west.

De nieuwe bruggen moeten er voor zorgen dat fietsers veilig over de R4 en de langslopende spoorweg kunnen fietsen zonder een auto te kruisen. Via de Zandekenbrug zal je van en naar het havengebied kunnen fietsen, de Hultjenbrug verbindt het fietsverkeer tussen de woonkernen Wippelgem en Doornzele. Bovendien zullen de bruggen en tunnels zorgen voor en comfortabele aansluiting met andere fietspaden in de buurt, zoals de fietssnelwegen F40 en F401.

De voorbije weekends werden alvast twee van de drie fietstunnels ingeschoven. Deze timelapse video brengt een deel van de werken versneld in beeld. Tijdens de werken bleef de hinder voor het autoverkeer beperkt. Fietsers ondervonden zelfs geen hinder. De plaatsing van de fietsbruggen volgt in mei/juni volgend jaar. Tegen september zouden alle werken afgerond moeten zijn.

 

14 december, 2021 - 10:15

Willemen Infra is een toonaangevende, Belgische wegenbouwer met een regionale aanwezigheid in zowel Vlaanderen als Wallonië. Een belangrijke troef is dat we alle aspecten van het bouwproces in eigen beheer hebben. Bovendien schuwt ons team van 1.000 goed opgeleide en ervaren medewerkers weekend- noch nachtwerk om opdrachten tijdig af te werken. Daarnaast zijn we dankzij onze eigen COPRO-gecertificeerde productie- en recyclagesites één van de belangrijkste producenten voor asfalt en wegenisbeton.