[TIMELAPSE] Willemen Infra schuift fietstunnel onder spoor

Prev Next

In Torhout heeft Willemen Infra zaterdagvoormiddag een nieuwe fietstunnel onder de spoorweg geschoven. De tunnel maakt deel uit van Spoor 3, de toekomstige fietssnelweg tussen Torhout en Lichtervelde.

De voorbereidende werken voor de bouw van de nieuwe fietstunnel tussen de Tuinstraat en de Lichterveldestraat werden al in 2020 gestart. De bestaande collector van Aquafin werd afgekoppeld en omgeleid via een andere plaats onder het spoor. De tunnel werd de voorbije maanden aan de zijde van de Lichterveldestraat gebouwd, waar ook nog een pompstation komt. Afgelopen weekend werd de tunnel onder ruime belangstelling van heel wat buurtbewoners onder het spoor geschoven.

Tijdens de werken werd het treinverkeer onderbroken. Aan de andere zijde, over de Tinnenburgstraat, komt een fietsbrug en een voorlopige aansluiting met de fietsenstalling aan de achterzijde van het station. Willemen Infra staat ook in voor de realisatie van de aanrijhellingen aan beide zijden van de tunnel en van een stukje fietssnelweg tussen de tunnel en de Schavelarestraat.

Bekijk de timelapse video
Bekijk de reportage op Focus|WTV

 

14 juni, 2021 - 12:15

Willemen Infra is een toonaangevende, Belgische wegenbouwer met een regionale aanwezigheid in zowel Vlaanderen als Wallonië. Een belangrijke troef is dat we alle aspecten van het bouwproces in eigen beheer hebben. Bovendien schuwt ons team van 1.000 goed opgeleide en ervaren medewerkers weekend- noch nachtwerk om opdrachten tijdig af te werken. Daarnaast zijn we dankzij onze eigen COPRO-gecertificeerde productie- en recyclagesites één van de belangrijkste producenten voor asfalt en wegenisbeton.