Veiligheid opnieuw centraal tijdens opleidingsdag Kumpen

Prev Next

Gisteren verzamelde Kumpen naar jaarlijkse gewoonte haar 320 werknemers op de PXL-hogeschool in thuisstad Hasselt voor een opleidingsdag. Het thema veiligheid stond als blijvende prioriteit centraal tijdens deze opleiding die niet alleen aandacht schonk aan preventie maar ook aan Lean-plannen, waarbij alle betrokken partijen van in het begin betrokken zijn. Door een project op voorhand in gedachten op te bouwen kunnen we immers eventuele problemen voorkomen en de doorlooptijd van een project verkorten.

Na een ontbijt en een verwelkoming van gedelegeerd bestuurder Johan Ceyssens gaf de innovatiecoördinator Tom Clerinx (Willemen Groep) een woordje uitleg over de vernieuwde procedure van de innovatiewedstrijd. Ook bij die wedstrijd gaat er vanaf dit jaar extra aandacht naar veiligheid. Zo werd er een prijs in het leven geroepen om medewerkers met het beste innovatievoorstel om de veiligheid te bevorderen, te belonen.

Vervolgens werden de werkmannen in verschillende groepen opgedeeld en volgden ze een hele dag verschillende theorie- en praktijksessies. Zo stonden onder andere veilig werken op hoogte, aandachtspunten en veiligheidswacht bij het betreden van riolen, code 95 (rijbewijs C), Lean en verschillende praktijktrainingen met machines op het programma van de werkmannen.

Het voortdurend opfrissen en bijschaven van de kennis rond veiligheid is een essentieel onderdeel van de GO FOR ZERO-campagne binnen Willemen Groep. Dat die campagne zijn vruchten afwerpt is duidelijk: er is een duidelijke daling in het aantal ongevallen en ook de ernstgraad neemt af. Een aantal bedrijven in onze groep bleven het afgelopen jaar helemaal ongevalvrij. De cijfers evolueren dus gunstig, al blijft elk ongeval er één te veel.

Niet alleen al de werkmannen volgden een opleiding, maar ook alle bedienden kregen in de namiddag twee sessies voorgeschoteld. Na een digital detox verzorgd door Better Minds at Work kregen ze bezoek van theatergroep Klein Barnum die hen op een interactieve manier bewust maakte van de verschillende aanpakken bij veranderingen binnen de job en binnen een bedrijf. Als afsluiter van deze interessante dag mochten alle werknemers nog van een welverdiend hapje en drankje genieten.

17 februari, 2018 - 14:15

Willemen Construct is op 1 juli 2018 ontstaan uit de fusie tussen Willemen General Contractor en de bouwafdeling van Kumpen.