Vernieuwde site Sabot in Melsele officieel geopend

Prev Next

Vrijdagavond is de vernieuwde site Sabot in Melsele officieel geopend, ruim 2,5 jaar na de sloop van het parochiehuis. Cosimco stond in voor de bouw van 28 assistentiewoningen voor senioren, 23 sociale appartementen, een dienstencentrum en een bibliotheek. Er is ook een ondergrondse parkeerplaats voor 23 auto’s en een fietsenstalling voor een vijftigtal fietsen. Met deze invulling wil de gemeente van de site opnieuw een ontmoetingsplaats maken voor Melsele.

In het centrum van Melsele is sinds de sloop van het parochiehuis gewerkt aan de nieuwe Sabot-site - genoemd naar oud-pastoor Antoon Sabot - waar een cluster van nieuwe diensten wordt aangeboden. De gemeente, zorgpunt Waasland en de Gewestelijke Maatschappij voor Huisvesting vinden elkaar op de site. Aan de gevel van het nieuwe complex wordt de aandacht getrokken door een groot en volledig gerestaureerd glasraam van kunstenaar Staf Pyl. Samen met de toog vormt dit raam het enige wat nog herinnert aan de oude feestzaal.

Het nieuwe complex bestaat uit 3 gebouwen die makkelijk bereikbaar zijn vanop het binnenplein. In het grootste volume zijn de assistentiewoningen ondergebracht. Een bovengrondse tunnel over de Hazaarddam zoorgt voor de verbinding met woonzorgcentrum Briels dat instaat voor de zorg voor de bewoners.

Het derde gebouw huisvest dienstencentrum Den Haesaert dat dienst doet als ontmoetingsplek voor mensen uit de ruime buurt. Ze kunnen er in de week terecht voor een lunch of om bij te praten bij een tas koffie. Er zal ook ruimte zijn voor activiteiten en vergaderingen van lokale verenigingen.

De sociale één- en tweeslaapkamerappartementen liggen langs de Grote Baan. De appartementen zijn bijna allemaal verhuurd en de eerste bewoners nemen er nog deze maand hun intrek.

5 juni, 2023 - 16:30

Cosimco is gespecialiseerd in huisvesting voor bedrijven, utiliteitsbouw en collectieve huisvesting en behoort sinds 2005 tot de Willemen Groep.