Vleermuizenhotel in Schoten wint de Precast in Infrastructure Award 2022

  • Vleermuishotel Schoten
‹ Prev Next ›

Willemen Infra is tijdens de 10de editie van de FEBE Elements Awards in de prijzen gevallen. Deze wedstrijd beloont projecten met prefab betonelementen. Het vleermuizenhotel aan de nieuwe Hoogmolenbrug in Schoten wint de award in de categorie 'Precast in Infrastructure'. 

In maart van dit jaar bouwde Willemen Infra een ‘vleermuizenhotel’ in opdracht van de Vlaamse Waterweg. Het concept werd in overleg met Agentschap Natuur & Bos en het studiebureau OMGEVING uitgewerkt en het werd landschappelijk ingepast in de aanloophelling van de nieuwe Hoogmolenbrug over het Albertkanaal. Het Albertkanaal is namelijk een belangrijke corridor voor vleermuizen. 

Omdat vleermuizen graag in een complexe constructie rondvliegen, werd er gekozen voor een verblijfplaats opgebouwd uit vier grote geprefabriceerde betonnen kamers, on site met elkaar verbonden en met een totaalvolume van meer dan 100 m³.  Verder werden aan deze kamers poreuze betonbuizen gekoppeld die dienen als zijkamers. Door goede afspraken met onze prefabproducent Tubobel werd dit winterverblijf op vier dagen gebouwd, waardoor ook de deadlines van de bouw van de nieuwe brug over het Albertkanaal werden gerespecteerd. Dit harde werk werd op 27 oktober beloond met de Precast in Infrastucture Award 2022. 

28 oktober, 2022 - 15:45

Willemen Infra is een toonaangevende, Belgische wegenbouwer met een regionale aanwezigheid in zowel Vlaanderen als Wallonië. Een belangrijke troef is dat we alle aspecten van het bouwproces in eigen beheer hebben. Bovendien schuwt ons team van 1.000 goed opgeleide en ervaren medewerkers weekend- noch nachtwerk om opdrachten tijdig af te werken. Daarnaast zijn we dankzij onze eigen COPRO-gecertificeerde productie- en recyclagesites één van de belangrijkste producenten voor asfalt en wegenisbeton.