Willemen Groep zet virtual reality in om nieuwe medewerkers aan te trekken

Prev Next

Willemen Groep zet als eerste bedrijf in België virtual reality in om nieuwe medewerkers aan te trekken. We hebben daarvoor een eigen 360°-video en VR-bril laten ontwikkelen die we meenemen naar de verschillende jobbeurzen. Op de nieuwe website www.stepintoyourfuture.be kunnen geïnteresseerden gratis een VR-cardboard aanvragen en thuis deze nieuwe technologie zelf ontdekken en uitproberen. “Deze 360°-video is nog maar een begin voor Willemen Groep. Virtual reality en ook augmented reality zullen in de toekomst een nog grotere rol spelen in ons bedrijf”, zegt bestuurder Tom Willemen.

Stel je eens voor dat je een jobbeurs bezoekt en dat je een paar seconden later op een startbaan van Brussels Airport staat en je de vliegtuigen over je hoofd ziet vliegen. Onmogelijk? Toch niet! Willemen Groep heeft de voorbije maanden gewerkt aan een 360°-video om mee uit te pakken op jobbeurzen. Met een speciale bril word je helemaal ondergedompeld in een virtuele wereld en bezoek je op enkele minuten tijd drie grote werven van Willemen Groep.

Alsof je erbij bent

“Het principe van VR (virtual reality) is simpel. Je krijgt een speciale bril met hoofdtelefoon op je hoofd en dankzij een video beland je in een andere, virtuele wereld. Zo lijkt het in deze video alsof je plots bovenop de 107 meter hoge Astrotoren in Brussel staat, of onder het toekomstige viaduct van de A11 tussen Brugge en Westkapelle”, legt Tom Willemen uit. Willemen Groep toont op dezelfde manier ook hoe het deze zomer een start- en landingsbaan op Brussels Airport helemaal vernieuwde. “De projectleider legt het je allemaal haarfijn uit. Kijk je naar links of naar rechts, dan beweegt het beeld gewoon mee. Het is alsof je er echt bij bent.”

Onbeperkte mogelijkheden

Willemen Groep ging voor de uitwerking van deze campagne in zee met de jonge start-up Yondr. Yondr is een Vlaams bedrijf dat inzet op 360°-video's. Het bedrijf is ambitieus en opende intussen zelfs een kantoor in New York. De mogelijkheden van de nieuwe technologie zijn immers onbeperkt. Volgens Yondr staat VR op een zucht van een doorbraak naar het grote publiek en zal het niet zo heel lang meer duren vooraleer er VR-brillen bij de mensen thuis zullen liggen. Toch bestaat de markt voor hun 360°-video’s vandaag nog niet en moet het die zelf creëren. “We weten dat het een hype zal worden en we willen een grote speler zijn als het zover is”, aldus Mathias Van Dosselaer van Yondr.

Vier nieuwe collega's per week

Willemen Groep is met meer dan 2.200 personeelsleden de grootste familiale bouwgroep in België. Op dit moment zijn er maar liefst 35 vacatures. Vorig jaar werden 142 nieuwe mensen aangetrokken, dit jaar al 133. De groep werft dus elke week vier nieuwe medewerkers aan. Je kan al onze vacatures raadplegen op www.willemen.be/vacatures.

Surf dus als de bliksem naar www.stepintoyourfuture.be, vraag daar je eigen VR-cardboard aan en dompel jezelf onder in de wereld van Willemen Groep. Veel VR-plezier!

Bekijk de reportage van televisiezender RTV over onze Step into your future-campagne.

Willemen Groep staat de komende weken en maanden met zijn VR-bril op tal van jobbeurzen:

04/11/2015    ICC Gent (Poutrix)
18/02/2016    Hermes Gent
24/02/ 2016    Talentforum Antwerpen
25/02/2016    De Nayer / Thomas More
02/03/2016    VTK Leuven
11/03/2016    Technologiebeurs Odisee Gent

 

27 oktober, 2015 - 13:45