Willemen Groep verkoopt funderingstak aan 2Fund

Prev Next

De Mechelse bouwgroep Willemen Groep verkoopt haar afdeling funderingstechnieken aan het Kortrijkse bedrijf 2Fund. Ze nemen de bedrijven De Waal Solid Foundations en Studiebureel Sondex over, met vestigingen in Lokeren en Oostende. Samen stellen beide bedrijven een 150-tal mensen te werk en realiseren ze een omzet van 50 miljoen euro. De verkoop kadert in het herstelplan van Willemen Groep.

De Waal Solid Foundations is specialist in funderings- en beschoeiingstechnieken. In 2006 nam Willemen Groep de Groep De Waal over en na een fusie tussen De Waal, Wig Palen en Olivier Funderingstechnieken in 2017, ontstond het fusiebedrijf De Waal Solid Foundations. Sondex is gespecialiseerd in de uitvoering van grondmechanisch onderzoek met als kernactiviteit de uitvoering van sonderingen.
2Fund is eveneens een fusiebedrijf: het ontstond in 2019 door een fusie tussen Votquenne Foundations (Kortrijk) en Lameire Funderingstechnieken (Eeklo). Door deze overname breidt 2Fund haar activiteiten uit en vergroot het haar marktaandeel.

“Bijna 20 jaar geleden begon een bijzondere samenwerking tussen Willemen Groep en hetgeen toen nog “Les pieux De Waal palen” heette” blikt Tom Willemen, voorzitter van Willemen Groep, terug. “Dankzij de sterke inzet van alle medewerkers en de directie is er zeker na de fusie een toonaangevend paalfunderingsbedrijf ontstaan, dat jaar na jaar mooie resultaten neerzette. Het is jammer dat we als familiale bouwgroep afscheid moeten nemen van hen maar dit afscheid geeft wel weer nieuwe kansen op een mooie toekomst, zowel voor hen als voor onze Groep. Ik wil alle collega’s bij De Waal en Sondex graag nog uitdrukkelijk bedanken voor hun inzet en de vele mooie jaren die we samen beleefd hebben. We wensen hen het allerbeste voor de toekomst”.

“De verkoop van onze afdeling funderingen kadert in het herstelplan dat we in het najaar van 2022 opstartten” vertelt Marc Jonckheere, CEO van Willemen Groep. “Het is een essentiële stap in het significant versterken van ons eigen vermogen. De verkoop laat ons ook toe om enkele bancaire kredieten af te lossen en ons werkkapitaal te verstevigen. Samen met de structurele verbetering van onze operationele resultaten, vormt deze verkoop een belangrijke pijler in de turnaround die we willen realiseren”.

Bart Cloet en Yves Lameire van 2Fund nemen de dagelijkse leiding van beide bedrijven over. “Voor ons is deze overname een mooie opportuniteit. De Waal en Sondex zijn sterk bedrijven met een groot marktaandeel” aldus Bart Cloet, CEO van 2Fund. “We breiden onze activiteiten uit en versterken zo onze positie in de markt. We werken hiermee verder aan onze ambitie om de groep verder uit te bouwen tot een performant allround funderingsbedrijf om totaalprojecten te kunnen aanbieden. “

Marc Jonckheere besluit: “We zijn blij dat de mensen van De Waal en Sondex verder kunnen bouwen aan de toekomst samen met 2Fund. We zullen elkaar zeker nog tegenkomen want we blijven als klant beroep doen op De Waal”.

31 mei, 2024 - 15:30

Willemen Infra is een toonaangevende, Belgische wegenbouwer met een regionale aanwezigheid in zowel Vlaanderen als Wallonië. Een belangrijke troef is dat we alle aspecten van het bouwproces in eigen beheer hebben. Bovendien schuwt ons team van 1.000 goed opgeleide en ervaren medewerkers weekend- noch nachtwerk om opdrachten tijdig af te werken. Daarnaast zijn we dankzij onze eigen COPRO-gecertificeerde productie- en recyclagesites één van de belangrijkste producenten voor asfalt en wegenisbeton.

Willemen Real Estate is de afdeling projectontwikkeling binnen de Willemen Groep.

Cosimco is gespecialiseerd in huisvesting voor bedrijven, utiliteitsbouw en collectieve huisvesting en behoort sinds 2005 tot de Willemen Groep.

Franki Construct is gespecialiseerd in de burgerlijke bouwkunde en de (zware) industriebouw en behoort sinds 1998 tot de Willemen Groep.

Willemen Construct is op 1 juli 2018 ontstaan uit de fusie tussen Willemen General Contractor en de bouwafdeling van Kumpen.