Willemen Groep verkoopt Luxemburgse activiteiten

Prev Next

 

Willemen Groep heeft haar Luxemburgse activiteiten verkocht om zich meer te focussen op de Belgische markt. De bouwactiviteiten worden verkocht aan de Franse groep Léon Grosse, de projectontwikkeling wordt overgenomen door de heer Paulo Carmo, een Luxemburgse vastgoedontwikkelaar, die al minderheidsaandeelhouder was.

Willemen was sinds eind 2016 actief in het Groothertogdom in de bouw (Willemen Construction) en  vastgoed (Willemen Promotion) en realiseerde er een twintigtal projecten. De bekendste zijn de Europese hoofdzetel van de Bank of China in de Luxemburgse hoofdstad en één van de grootste BMW-concessies in de Benelux. Samen zijn beide takken goed voor een omzet van 40 miljoen euro en een personeelsbestand van 120 medewerkers. Door deze verkoop, trekt Willemen zich volledig terug uit ons buurland.

“We hebben in Luxemburg mooie projecten gerealiseerd, maar onze activiteiten daar passen niet meer in onze strategische visie” zegt Marc Jonckheere, CEO Willemen Groep. “De Luxemburgse markt is de laatste jaren sterk veranderd en we hebben gemerkt dat we de verhoopte synergiên met onze Belgische activiteiten niet kunnen realiseren. We hebben daarom besloten om onze Luxemburgse filialen te verkopen en we zijn blij dat we nu de juiste overnemers gevonden hebben. De vrijgekomen tijd en middelen zetten we in om onze Belgische kernactiviteiten te versterken.” gaat Marc verder.

“Léon Grosse – waarvan de algemene directie gevestigd is in Versailles - is als bedrijf vergelijkbaar met ons. Ze draaien ook +/- € 800M omzet, hebben meer dan 2.000 medewerkers en zetten ook volop in op duurzaam bouwen en innovatie. Met deze overname verankeren zij hun aanwezigheid in Luxemburg - waar ze sinds 2019 actief zijn door de overname van gevelbouwer Kyotec. Er is een solide basis gelegd waarmee de nieuwe eigenaars verder aan de slag kunnen.”

In de tak projectontwikkeling was Paulo Carmo al van bij de start minderheidsaandeelhouder. Hij neemt nu de aandelen van Willemen Groep in de Luxemburgse vastgoedvennootschap over. “Paulo heeft de vastgoedtak mee opgestart en is met zijn expertise en kennis van de lokale markt een belangrijke partner geweest. Hij wordt nu hoofdaandeelhouder in de vastgoedvennootschap en gaat zonder ons verder”.

“We willen al onze collega’s in Luxemburg danken voor de jarenlange fijne samenwerking.  We wensen hen en de nieuwe eigenaars veel succes en hopen dat ze samen het mooie verhaal kunnen verderzetten.” besluit Marc.

17 april, 2023 - 16:30

Willemen Infra is een toonaangevende, Belgische wegenbouwer met een regionale aanwezigheid in zowel Vlaanderen als Wallonië. Een belangrijke troef is dat we alle aspecten van het bouwproces in eigen beheer hebben. Bovendien schuwt ons team van 1.000 goed opgeleide en ervaren medewerkers weekend- noch nachtwerk om opdrachten tijdig af te werken. Daarnaast zijn we dankzij onze eigen COPRO-gecertificeerde productie- en recyclagesites één van de belangrijkste producenten voor asfalt en wegenisbeton.

Franki behoort sinds 1998 tot de Willemen Groep en is gespecialiseerd in de bouw en renovatie van gebouwen en in de burgerlijke bouwkunde.

Cosimco is gespecialiseerd in huisvesting voor bedrijven, utiliteitsbouw en collectieve huisvesting en behoort sinds 2005 tot de Willemen Groep.

Franki Construct is gespecialiseerd in de burgerlijke bouwkunde en de (zware) industriebouw en behoort sinds 1998 tot de Willemen Groep.

Willemen Construct is op 1 juli 2018 ontstaan uit de fusie tussen Willemen General Contractor en de bouwafdeling van Kumpen.